Dator > laptop moderkortet formfaktorer

 • laptop moderkortet formfaktorer


 • När man köper en bärbar dator, i vetskap om formfaktor som är rätt för dina behov är otroligt hjälpsamma. . Bärbara datorer varierar i storlek från den ultraportabla superlätta netbooks till skrymmande och tunga men ganska kraftfulla bärbara datorer stationär dator. När beslut fattas om en formfaktor, fråga dig själv vad du behöver den bärbara datorn för, som spel, media visning, kontor presentationer, tunga ordbehandling eller ljus mobil åtkomst. Desktop ersättare är bättre lämpade för spel och avancerade presentationer och medelstora formfaktor bärbara datorer är också fullt kapabla att kontoret presentationer. Om du överväger att göra en hel del ordbehandling du vill ha minst ett medelstort laptop och eventuellt mer ergonomiskt tangentbord fram av en stationär dator. Om du bara letar efter en Internet-maskin att utföra på vägen med dig, kanske en netbook vara mer din hastighet.

  Netbook formfaktorer

  Netbooks är en nyare design i den bärbara världen. Även om de inte ger den fullständiga mångsidigheten hos en fullstor bärbar dator, skryter de en imponerande nivå av bärbarhet och samtidigt fortfarande få grundläggande funktionalitet. Den netbook Moderkort brukar vara ca 10 av 12 inches och är förhållandevis fjäderlätt. Några av de stora fördelarna med den form faktorn är den dramatiskt ökade batteritid, med vissa modeller ger upp till 12 timmar. Det finns en baksida, dock, tyvärr, eftersom netbooks har en så kompakt design, kan deras små tangentbord orsaka vissa svårigheter för dem som försöker skriva något av längd. Netbooks tenderar också att släpa efter i media applikationer såsom titta på film, strömmande video eller 3D-modellering. Eftersom tekniken förbättras kommer skillnaden i form av prestanda mellan en netbook och en typisk bärbar dator fortsätter att växa mindre märkbar. Från 2010 är det mest anmärkningsvärda skillnad för formfaktorn den begränsade mängden RAM-minne som de flesta netbooks innehålla.

  Midsize formfaktorer

  När du tänker på en typisk bärbar dator, vad du tänker på är en medelstor formfaktor. Dessa är de typiska bärbara datorer som används för hem och företag ändamål och är relativt billiga. De erbjuder ett balanserat förhållningssätt till batteritid, processkapacitet och allmän nytta. Dessa bärbara datorer är idealiska för dem som behöver tillräckligt med ström för media applikationer såsom att titta på video, sätta på kontor presentationer och erbjuder ett komplett svit av kontorsprogramvara. Medelstora formfaktor bärbara datorer har stor nytta av att ha ett utökat RAM-kapacitet över netbook. Medelstora formfaktor bärbara datorer har normalt ett större antal hamnar än en netbook, så den bärbara datorn att arbeta med mer kringutrustning.

  Stora Formfaktor Laptops

  Stor formfaktor laptops syftar till att helt ersätta den hem-PC. Normalt marknadsförs som högpresterande maskiner har dessa bärbara datorer begränsade något bärbarhet och är oftast ganska tung jämfört med andra modeller av året. Dessa större bärbara datorer är också utrustade med större skärmar, vilket gör dem bättre lämpade för att se film och andra visuella medier. Typiskt stationär dator bärbara datorer säljs med dockningsstation för att kyla enheter eftersom de tenderar att köra varm. Stora formfaktor bärbara datorer är utformade för spel och även har ägnat grafikkort inte är knutna till de viktigaste moderkortet. Detta är en viktig skillnad eftersom de flesta datorer använder integrerad display teknik, vilket ger en större börda på datorns processor och RAM-minne, därför att begränsa användarens upplevelse. Det enklaste sättet att identifiera en stor bärbar dator formfaktor är helt enkelt av de enheter skärmstorlek. En 17-tums skärm eller större har normalt en stor form styrelse faktor system.


Previous:nothing Next:bredbildsskärm specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en HP iPAQ 210
 • hur du ansluter Acer Aspire till Internet utan en server
 • DVD: n kommer inte montera eller ta ut på en Mac
 • lagringskapacitet flashminneskort
 • vad är låg densitet i PC133 minne?
 • hur du lägger till minne till ASUS 901
 • HP Compaq 6730b specifikationer
 • hur man återställer SonicWALL TZ
 • hur man kan skydda en bärbar dator tangentbord
 • hur man kan jämföra CF-kort