Dator > hur man uppgraderar en Compaq pc

 • hur man uppgraderar en Compaq pc


 • Uppgradering av interna komponenterna i din Compaq stationära dator kan ge dig antingen en början i linje maskin eller pressa ytterligare några år att leva i en äldre modell. Även om flera företag erbjuder uppgradering tjänster, finns det ingen anledning att spendera pengarna. Du kan uppgradera din Compaq med lite tid. Bestäm vilka komponenter du vill uppgradera först och komma igång. Men kom ihåg att alla Compaq-datorer är något annorlunda. Se din bruksanvisning för specifika borttagning och anvisningar för bytet, samt vilka uppgraderingar din modell kommer att acceptera.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Termiskt fett.
  Elektrostatisk armband.


  1.
  Koppla ur nätsladden och eventuell kringutrustning innan eventuella uppgraderingar. Ställ datorn på ett stort bord och ge dig själv gott om arbetsutrymme.
  2.
  Ta bort sidan och frontpaneler från Compaq. Förfarandet skiljer sig från modell till modell, men oftast kommer det att finnas tumskruvar ansluta sidopanelen till baksidan av datorns hölje. Lossa skruvarna och skjut sidopanelen mot datorns baksida för att ta bort den. När sidopanelen har tagits bort, kan frontpanelen avlägsnas. Vanligtvis finns det två eller tre flikar som skall pressas i, och sedan frontpanelen kan skjutas bort från datorn fallet.
  3.
  Lägg till en andra hårddisk. De flesta Compaqs har minst en extra hårddisk bay. Skjut en ny hårddisk i viken och ansluta en datakabel från enheten till moderkortet och en strömkabel från enheten till elnätet. Många Compaqs har faktiskt sekundär-kontakterna på kablar till huvudenheten göra anslutningarna ännu lättare. Köp den största och snabbast köra din budget tillåter. För att verkligen prestandaökning, överväga att ersätta din vanliga hårddisken med en ny SSD-hårddisk, om du har råd med det.
  4.
  Öka minnet. Nästan varje Compaq dator har öppna hylsor för extra minne. Även om din modell inte har öppna uttag, kanske du kan ersätta din befintliga minne med högre kapacitet moduler. För att byta ut minnet, tryck bara ner på spärrhakar på sidorna av minnen. Skjut din nya minnet i uttag och trycka ner tills spärrarna klickar på plats. Kom ihåg att om du vill lägga till mer än 4 GB minne, måste datorn vara igång en 64-bitarsversion av Windows.
  5.
  Lägg till ett grafikkort. Lägga ett grafikkort kan ge din Compaq ett kraftfullt grafiskt lyft. Om datorn är en nyare modell, leta efter ett PCI-e-kort. Om datorn är mer än fem år gamla, leta efter ett AGP-kort. Skjut in den nya kortet i den utsedda uttaget på moderkortet, oftast i baksidan, och lås den på plats. Beroende på din Compaq, kommer du antingen skruva in kortet i baksidan av ärendet eller sänka en låsspärren att hålla den på plats.
  6.
  Kyla ner med fallet fans. Lägga fall fans att Compaq kan hålla dina komponenter svalare, vilket leder till ett längre liv för dem. Typiskt en Compaq målet kommer att få åtminstone ett eller två områden där en fläkt kan läggas till. Skruva fast fläkten på fallet och koppla kabeln, antingen för att en öppen fläkt port på moderkortet eller direkt till elnätet.
  7.
  uppgraderar processorn. Byte av CPU kan ge din Compaq en enorm prestandaökning. Se till att hänvisa till din instruktionsbok innan du köper en ny CPU, för att avgöra vilken typ av CPU socket moderkortet har. AMD processorer fungerar bara i AMD socklar och Intel processorer fungerar bara i Intels uttag. Ta av kylaggregatet på CPU genom att skruva den eller lyfta låsspärren och lyfta upp den. Ta bort den gamla processorn från sockeln. Sätt i den nya CPU och applicera ett tunt lager av termiskt fett på toppen av processorn. Sätt tillbaka kylaggregatet. Om din processor är avgjort mer kraftfull än din gamla, kommer det att generera mer värme. Överväga att byta processorn kylaggregatet med ett mer kraftfullt på samma gång.

  Tips och varningar


 • Om du inte längre din manual, gå till www. compaq. com att ladda ner den manuella och tekniska specifikationerna för din Compaq skrivbordet.
 • Försök aldrig att uppgradera din Compaq utan att bära en elektrostatisk armband. Anslut ena änden av armbandet på handleden och den andra änden till metallhöljet ram Compaq. Detta kommer att marken du och förhindra statisk elektricitet från att skada din dator.

Previous:nothing Next:Definitionen av en monokrom laserskrivare

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en TV-mottagare till din PC
 • Brother P-Touch instruktioner
 • skillnaderna mellan flash-enheter & Drives penna
 • hur man gör en startbar CD-skiva för en BIOS-uppdatering
 • hur man demonterar en bakgrundsbelysningen i en Toshiba Satellite M55
 • hur man kalibrerar en Canon-skrivare
 • hur du aktiverar en ReadyBoost SD-kort
 • hur man använder en multimeter att testa en leverans datorkraft
 • Hur du tar isär din övre locket på din bärbara dator
 • hur du uppgraderar drivrutinen för en Logitech QuickCam Chat för Vista