Dator > hur man bygger en grym dator

 • hur man bygger en grym dator


 • Bygga en fantastisk dator berättelser tid att planera och köpa komponenter som fungerar bra nu och lätta uppgraderingar i framtiden. Många attribut bidrar till en dators förmåga att utföra ovan betyg-inklusive hastighet, kapacitet, användarvänlighet, massor av funktioner och en lång garanti på delar-allt för ett rimligt pris. Med priserna sjunker och allt blir större och snabbare, nu är det hög tid att börja bygga din nästa dator

  Du behöver:
  CPU och kylfläns med fläkt eller flytande kylsystem.
  Moderkort.
  RAM.
  Hårddisk.
  Optiska enheten.
  Grafikkortet.
  Case.
  Strömförsörjning.
  Tangentbord.
  Mus.
  Monitor.
  Högtalare.
  Batteribackup eller kraftigt band.
  Operativsystemet.
  Extern USB backup hårddisk.
  Anti-statiskt armband.
  Omagnetiskt skruvmejsel set.
  Nylon buntband.
  Ficklampa.

  köpbeslut


  1.
  Köp en CPU som är baserad på den senaste tekniken med de mest kärnor, men nöja sig med en mitt i vägen hastighet i stället för den snabbaste för att spara några hundra dollar och få nästan exakt samma prestanda från systemet.
  2.
  Köp en passande kylfläns och fläkt eller vätskekyld kylfläns för processorn om man inte kom med det, och se till att matcha kylningslösning med maximal effekt wattal processorn.
  3.
  Skaffa ett moderkort som accepterar den snabbaste processorn (CPU) som för närvarande görs så att uppgradera senare en lätt sak att bara byta i nyare CPU. Också leta efter ett moderkort med flera Universal Serial Bus (USB) och Serial Advanced Technology Attachment (SATA) slots. Andra expansionen behövs slots omfatta platser för dubbla eller tredubbla grafikkort.  Se till moderkortet har fyra platser för Random Access Memory (RAM). Köp den billigaste RAM livstidsgaranti att moderkortet stöder i hög densitet, såsom ett enda 4-gigabyte (GB) pinne istället för två 2-GB-minnen, eller två 4-GB-minnen istället för fyra 2 GB-minnen, för att möjliggöra enkel uppgradering, men inte oroa sig alltför mycket om hastigheten på RAM.
  4.
  köpa en enda 2-terabyte SATA hårddisk och någon av de nuvarande DVD brännare tillgänglig för omkring $ 20 varje eller spendera lite mer och få dubbla hårddiskar och en Blu-ray-spelare.
  5.
  Köp ett grafikkort som stöder samma standard som moderkortet för flera kort installationer, och leta efter GDDR5 hög hastighet video-RAM och anständigt benchmark resultat och recensioner.

  6.
  Plocka och köpa ett ärende som har gott om utrymme att arbeta inom och platser att sätta ytterligare hårddiskar och optiska enheter. Köp en matchande nätaggregat med minst 500 watt tillgängliga och massor av makt leder.
  7.
  Hitta en matchande tangentbord och mus kombination som har en skön känsla att det genom att försöka några olika sådana ute i butikerna innan beslut fattas om en att få. Förvärva en stor widescreen-bildskärm och några anständiga klingande högtalare och få en hög kvalitet backup batteri eller överspänningsskydd att koppla det hela i att.
  8.
  Köp en av de bättre versionerna av den senaste Windows-operativsystemet och få en extern USB-hårddisk som ska användas för en säkerhetskopia av systemet. Uppnå en antistatisk handledsrem och omagnetiskt skruvmejsel som fastställts för att bygga tillsammans med några band nylon kabel och en ficklampa.

  Bygga dator


  1.
  Använd den anti- statiskt armband ansluten till en positiv jord innan du öppnar någon av de komponenter för montering och hålla den på tills systemet är igång. Kontrollera alla komponenter för sprickor, böjda nålar eller andra transportskador innan du installerar någon av dem. . Om skador upptäcks kontaktar säljaren och transportföretaget
  2
  tillbaka bakre porten frontplatta om fallet med den som följde med moderkortet och installera uttag dödläge skruven i fallet att matcha skruvhålen i moderkortet exakt, med ett dödläge för varje hål och inget extramaterial.  Lyft CPU låsspaken och placera processorn i sockeln på moderkortet, försiktigt så att inte tvinga den och köar Stift 1 på chipset med stift 1 på uttaget. Montera kylfläns och fläkt eller flytande kylsystem och installera RAM och skjut sedan moderkortet genom den bakre porten ansikte tallrik och försiktigt sänka ner det till i linje med det standoffs.
  3.

  Placera en skruv i varje dödläge och dra dem försiktigt och se till att använda tillräckligt vridmoment för att hålla dem på plats, men inte så mycket att skada moderkortet. Kontrollera varje port för korrekt anpassning till den bakre porten ansikte plattan för att göra att inga omfattas hamnar och inga guider som är dåligt.  Anslut kontakten fläkten ström till moderkortet och bifoga fall leder till moderkortet, inklusive högtalarledaren, USB-header för frontpanelen USB-portar, makten knappen bly. återställningsknappen leda och lysdioden leder till makt och hårddisken lyser.
  4
  Installera grafikkortet och montera hårddisken och den optiska enheten i fråga . Anslut strömförsörjningen till målet och kör makt leder till moderkortet, fläktar fall enheterna, och att grafikkortet om det kräver en.  Anslut datakabeln från hårddisken till det lägst numrerade SATA-port, normalt SATA 0 och bifoga de uppgifter kabel från grafikkortet till nästa hamn i sekvens. Sätt upp alla lösa kablar med band nylon kabel, som du inte klämmer kablarna alltför hårt.
  5.
  Sätt på locket på och fäst tangentbord, mus, bildskärm och högtalare till system. Connect strömkablarna från bildskärm, högtalare och dator till batteribackup eller spänningsutjämnare Skala och anslut batteribackup eller spänningsutjämnare remsor direkt till vägguttaget.  Slå på strömmen på batteribackup eller spänningsutjämnare remsor och sedan slå på strömmen för strömförsörjningen på datorn, skärmen och högtalarna. Starta systemet genom att placera disken operativsystemet i den optiska enheten. Följ instruktionerna på skärmen för att installera operativsystemet och bifoga extern USB-hårddisk när operativsystemet är helt laddat.

  Tips och varningar


 • köpa komponenter bara nedan framkant sparar pengar, men har liten inverkan på maskinens prestanda, som fortfarande kan vara många gånger snabbare än maskinen den ersätter. Uppgradera till snabbare komponenter vid ett senare tillfälle när priset har sjunkit med hälften eller mer. Söka efter delar som har en lång tillverkarens garanti för ungefär samma pris, till exempel detaljhandeln version av processorn med tre års garanti, i motsats till den lite billigare OEM-version med ett års garanti, som inte kommer med en kylfläns och fläkt.
 • föremål inuti datorn är statiskt känsliga. Processorn har fina stift som är lätt böjda och orsaka permanenta skador som inte täcks av garantin. Inte överklocka en nybyggd dator för ett par dagar så att komponenterna tid att arbeta tillsammans vid normal hastighet första och för att fastställa att alla komponenter fungerar korrekt under normala driftsförhållanden.

Previous:nothing Next:hur du skriver ut dina låtar på en CD

Relaterade artiklar


 • hur man gör en bios boot cd
 • tracking cookies & etik dator
 • hur du aktiverar en usb diskett
 • specs på Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB ATA-133 hdd
 • hur man uppgraderar en Compaq pc
 • hur du uppdaterar en HP 4350 skrivardrivrutin
 • uppgradera Dell-datorer
 • Hur byter jag en Compaq Evo n610c moderkort?
 • hur man un-skriva skydda ett minne
 • hur man dra en skärm gångjärn på en gateway tablett