hur koppla in hårddiskar i RAID 0
Dator > hur koppla in hårddiskar i RAID 0

 • hur koppla in hårddiskar i RAID 0


 • En RAID-styrenhet kombinerar flera hårddiskar till en matris att operativsystemet ser som enda logisk enhet. Olika RAID-konfigurationer ger större läs-och skrivhastighet, dataskydd, eller någon kombination av båda. RAID 0 erbjuder förbättrad hastighet genom att dela data mellan två identiska hårddiskar, skriver till båda samtidigt. Erbjuder dock denna konfiguration inga skydd och kan även vara mindre säker än en enda hårddisk, eftersom ett fel i någon av de RAID 0 diskar kommer att göra alla data i RAID oåterkalleligt.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . RAID-kontroller-kort.
  2 identiska hårddiskar.


  1.
  Installera drivrutinerna som följde på CD med ditt RAID-kontroller-kort, om ditt moderkort inte har en inbyggd RAID-kontroller. Rådfråga din moderkortets dokumentation om du är osäker på om du har en inbyggd RAID-kontroller.
  2.
  Stäng av datorn och stänga av strömmen. Koppla varje kabel som är ansluten till datorn, inklusive nätsladden. Öppna fallet genom att ta bort skruvarna runt ytterkanten av den bakre panelen och sedan lyfta bort sidopanelen.
  3.
  Installera ett RAID-kontroller-kort i en ledig PCI-kortplats, om ditt moderkort inte har en inbyggd RAID-kontroller. Använd en skruvmejsel för att ta bort locket från en oanvänd PCI-kortplats och sätt i raid-styrenhet. Den bör sitta stadigt i kortplatsen.
  4.
  Installera hårddiskar som du kommer att använda för RAID. Du behöver två identiska diskar för en RAID 0-konfiguration. Om du använder IDE-diskar, är det bäst att använda en separat port för varje enhet snarare än en master /slav konfiguration. SATA-enheter kan endast ansluta en per port.
  5.
  Stäng datorns fall, koppla in den igen och slå på den. Vid uppstart, kommer du att få en nyckel till tryck för att komma in RAID-konfigurationen. Tryck en av tangenterna för att ange din RAID-kontroller är installationsprogrammet.
  6.
  Välj en RAID 0-konfiguration. De exakta steg varierar med handkontrollen kort, så läs dokumentationen som medföljde kortet. Olika styrkort erbjuder en mängd olika RAID-typer, men alla erbjuder RAID 0. Datorn kommer att starta när installationen är klar.
  7.
  Starta upp Windows och gå in i "Diskhantering" verktyg. Gå till "Kontrollpanelen" och sedan "Administrationsverktyg" och välj "Datorhantering. " I "Computer Management"-skärmen, välj "Disk Management"-panelen. Du uppmanas att initiera en ny enhet. Du måste initiera disken innan du formaterar den.
  8.
  Välj RAID från listan i "Diskhantering", högerklicka på den och välj "Ny enkel volym. "Datorn ser hela RAID som en enda enhet. Följ stegen i guiden formatering för att partitionera och formatera enheten.


Previous:nothing Next:hur du tar bort en NTFS-partition

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka batteri för bärbar dator backup
 • hur man kommer åt internet med ett trådlöst kort i en bärbar dator
 • Felsökning omstart på en Compaq Presario 5000 som startar inte
 • hur man bygger en grym dator
 • hur man laddar upp till en flash-enhet
 • hur reparera en CD-RW-enhet
 • Microsoft Windows Server 2003 Hardware Compatibility List
 • substitut för HP 20 bläckpatroner
 • Felsökning hk 8.100 sylt
 • hur man uppgraderar en DDR 184-pin DIMM obuffrat PC2700