Dator > hur du lägger till minne till en Dell 4550

 • hur du lägger till minne till en Dell 4550


 • Om du hittar ett gammalt Dell Dimension 4550 som blivit kvar eller knuffade i en garderob på din arbetsplats, grattis. Denna dator har förmågan att hantera olika behov, även surfa på Internet och gör ordbehandling. Om du tycker att det saknar dragkedja, eller minnet inuti dragits för en annan dator, kan du fortfarande få det igång. Som av 2010, Dimension 4550 Random Access Memory (RAM) typ-i stor utsträckning fortfarande tillgängliga för försäljning på datorn leverans butikernas hemsidor-Double Data Rate.
  1.
  Högerklicka på "Den här datorn" på skrivbordet eller klicka på "Start" och högerklicka på "Den här datorn" i Start-menyn. Välj "Egenskaper" från menyn som visas och notera systemets RAM. Om datorn redan har 1 gigabyte (GB) RAM-minne, kan du inte uppgradera ytterligare. Hoppa över detta steg om datorn inte startar upp alls. I ett sådant fall, det finns en god chans att inga RAM är installerat, och detta kommer att orsaka en dator inte att starta.
  2.
  Stäng av datorn och koppla bort den från väggen. Koppla ur all kringutrustning-tangentbord, bildskärm, mus och andra tillbehör-och ställ in datorn på en plan, ren yta. Öppna upp fallet och leta efter ett par ungefär 5-tum lång uttag på moderkortet. Om RAM är redan installerat i datorn, så kommer det att framstå som två långa, rektangulära kretskort "pinnar" klipper till plats i båda ändarna.
  3.
  Läs klistermärket på RAM redan installerat i datorn. Mest RAM är märkt av tillverkaren med minst en modell eller delar nummer, gemensamma specifikationer tryckt på RAM är typ, kapacitet, snabbhet och Kolumn Adress Strobe (CAS) latens. Kapaciteten anges i megabyte eller gigabyte, och hastigheten är upptagen i megahertz. Skriv kapacitet och hastighet ner på ett papper, såsom "MB 256 och 266 MHz. " Om två RAM-minnen är installerade, skriv ner denna info för varje.
  4.
  Lägg ihop totalt RAM-minne kapacitet installerade i datorn. Om det är under 1 GB kan du uppgradera. Om bara en pinne RAM är installerad, och det är 512 MB i storlek, så köp en matchande 512 MB minne i samma hastighet du skrev ner. Annars ta bort den och köpa två 512 MB RAM-minnen. Köpa matchande RAM-minnen förbättrar prestanda, eftersom den tillåter datorn att köra i dual-channel mode.
  5.
  Ta bort eventuella RAM-minne du inte längre kommer att använda i din dator. På varje ände av RAM minnet är ett klipp, push dessa klipp utåt och sedan dra RAM upp och ut ur uttaget. Lägg RAM-minne till ett minneskort uttag på moderkortet genom att trycka på klippen först. På RAM-minnet är raden av guld kontakter är en hack, och det finns en motsvarande hack i minnet uttaget. Rada upp RAM minnet så att dessa två steg passar ihop och tryck sedan in RAM i uttaget. Tryck klippen inåt så att de klickar in i skåran på varje ände av RAM minnet.
  6.
  Anslut datorn tillbaka in i väggen och åter ansluta bildskärm, tangentbord och andra tillbehör. Slå på och tryck på F2 upprepade gånger tills Basic Input /Output System (BIOS) laster. Läs hur mycket RAM som visas i BIOS och jämför den med det belopp som är fysiskt installerad. Om de två siffrorna är nära, då det innebär att din dator är rätt att läsa nya RAM. Starta om datorn och låta det att ladda normalt.

  Tips och varningar


 • Försök hitta användas DDR RAM genom att handla hos används datorbutiker, budgivning i online-auktioner eller be vänner om du kan räd deras döda datorer. Mycket sällan gör RAM går dåligt, även om moderkortet det är installerat på dör.

Previous:nothing Next:Inspiron 1501 specifikationer

Relaterade artiklar


 • Top 10 usb-enheter
 • hur man kalibrerar en Canon-skrivare
 • verktyg för dokumentskanning
 • hur du lägger till RAM-minne till en Lenovo T60
 • hur du tar bort en bärbar dator värmeskyddet
 • hur man uppgraderar en DDR 184-pin DIMM obuffrat PC2700
 • hur man installerar en Xerox WorkCentre m20i modell
 • hur du skickar post till en Tracfone
 • vad är e-enheten?
 • Lägga till en skrivare till ett nätverk med Windows