Dator > trådlös adapter komponenter

 • trådlös adapter komponenter


 • De flesta datoranvändare har någon anledning att ansluta till Internet, oavsett om det är att dela filer med andra användare på samma nätverk, hålla kontakten via e-post, hitta musik-och videoinnehåll online eller läsa nyheter och delta i online communities. Trådlösa nätverkskort är datorkomponenter som tillåter datorn att upprätta en trådlös anslutning med en Internet-router, som i sin tur sänder och tar emot Internet signaler genom kablar.

  Anslutningar

  Varje trådlös nätverksadapter behöver någon form av kontakt för att ansluta till datorns hårdvara och kommunicera med centralenheten och andra interna komponenter. Det finns två huvudsakliga typer av trådlösa nätverkskort, alla med sina egna sätt att ansluta. En intern trådlös adapter är ett kort som ansluts direkt till moderkortet genom en serie av kontaktstiften. Vissa kort är förinstallerade i datorer, medan andra är tillägg tillbehör som använder en anpassningsbar kortplats.  Externa trådlösa adaptrar är den andra typen. De tar formen av en plast-dongeln och ansluter till datorn med en vanlig USB-port. Externa trådlösa adaptrar kan använda äldre USB 1. 0 eller snabbare USB 2. 0-anslutningar, som alla är av samma storlek och förenligt med samma dator hamnar.

  Antenn

  en trådlös adapter använder en antenn för att skicka och ta emot signaler för och från den trådlösa routern. En enda antenn tjänar båda dessa syften. En intern trådlös adapter har vanligtvis en helt intern antenn, som kan gå igenom en del av datorns hölje för att öka signalstyrkan. Card-stil trådlösa nätverkskort har ibland en extern antenn som sticker ut ur datorns hölje och även hjälper till att öka styrkan signal. Antennerna i extern USB-adaptrar är helt inom dongeln, som är gjord av plast så att signalen att passera igenom utan att försvaga den.

  Control Chip

  Trådlösa adaptrar använda en eller flera digitala kontrollsystem marker att bearbeta informationen skickas fram och tillbaka mellan datorn och routern. Detta chipset hanterar data och upprättar förbindelsen mellan datorn och Internet. Den identifierar också nätverksenheter inom dess räckvidd och ger en lista över Internet-anslutningar för användaren att välja mellan när du ansluter.

  Driver

  Trådlösa adaptrar behöver särskild programvara, så kallade drivrutiner för nätverkskort, för att fungera korrekt. Denna programvara kan vara olika för varje typ av operativsystem, och i fråga om vissa interna trådlösa nätverkskort, kan det vara inbyggd i själva operativsystemet. Installera en extern trådlös adapter kan kräva att användaren även ladda rätt drivrutin nätverkskortet innan datorn kommer att känna igen enheten.


Previous:nothing Next:mikroprocessor specifikationer för en Intel Pentium II mobil mmc-1

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in ett lösenord sprint AirCard
 • hur man väljer en bra bärbar dator
 • verktyg för dokumentskanning
 • hur man uppgraderar en Averatec 3700
 • hur man sätter datorspel på bärbar hårddisk
 • Vilka är skillnaderna i HP bärbara serie?
 • trådlös adapter komponenter
 • Hur byter jag en processor m7330n cpu?
 • hur du aktiverar tillgång Outlook Web med Exchange 2003
 • hur man uppgraderar en DDR 184-pin DIMM obuffrat PC2700