Dator > skillnaderna mellan flash-enheter & Drives penna

 • skillnaderna mellan flash-enheter & Drives penna


 • En flash-enhet och en penna enhet utföra samma väsentliga funktion. Men många människor förväxlar villkoren. Dagligt tal, kan människor hänvisar till en flash-enhet och penna köra som om de är samma enhet. Detta beror på det faktum att alla minnen är minnen. Med detta sagt är det viktigt att notera att flash-enheter har sedvänja som sträcker sig utanför funktionerna i en penna enhet.

  Stora skillnader

  Den stora skillnaden mellan en penna enhet och minne är att en penna enhet är vanligen endast användas som en mobil USB-lagringsenhet, medan en flash-enheten har många olika användningsområden för datalagring. En annan skillnad är att pennan kör alltid refererar till en enhet som kan anslutas direkt till en USB-port. Å andra sidan kan ett flashminne kan nås av en direkt USB-anslutning, en sladd USB-anslutning, eller ens lagras internt i en mobiltelefon eller mobila mediaenhet.

  Flash Drive

  Generellt sett är en flash-enhet är några uppgifter lagringsenhet som innehåller data med icke-rörliga delar. Innan starten av flash-enheter, datoranvändare använt disketter och cd-skivor att lagra små mängder data. När en dator användare sätter i en skiva eller CD-skiva i en dator, läser datorn av enheterna genom rörliga delar, t. ex. en laserskanning en CD. Eftersom flashminnet inte har några rörliga delar, är det mindre känsliga för skador. En annan fördel med flash-enhet är att det är nästan universellt kompatibel med en mängd olika enheter. Att överföra data mellan två enheter båda enheterna måste ha en USB-port eller USB-adapter, men de flesta samtida datorer och elektroniska produkter har en USB-port. Detta innebär att förutom att ge backup lagring på hårddiskar dator Blixten kan också användas för att lagra information från spelkonsoler, mobila media enheter och mobiltelefoner.

  Pen Drive

  pennan enheten är en typ av flash-enhet uppkallad efter sin lilla pennan utseende. Pennan enheter kan infogas direkt i en USB-port utan USB-sladd. På grund av sin brist på en sladd, är en penna driva extremt rörlig och kan fästas på en nyckelring eller stoppa i fickan.

  Namn erkännande

  Enligt Phison företagets hemsida, ordet "pennan enhet" kom in i datorn vokabulär 2001. Phison utvecklat en flyttbar enhet för datalagring de heter "penna driva. " Sedan dess har en penna enhet felaktigt synonymt med alla USB-minnen.


Previous:nothing Next:program för att rensa USB-enheter

Relaterade artiklar


 • hur man sätter datorspel på bärbar hårddisk
 • Microsoft Bluetooth mus installationsinstruktioner
 • hur du ställer in ett lösenord sprint AirCard
 • mikroprocessor specifikationer för en Intel Pentium II mobil mmc-1
 • hur man un-skriva skydda ett minne
 • hur man byter en cpu fläkt på en Toshiba Satellite P30 RV2
 • skillnaderna mellan flash-enheter & Drives penna
 • fördelarna med input & utenheter
 • hur du ställer in en MS SQL Server 2005
 • hur man återställer administratörslösenord på en thinkpad ibm