Dator > hur man använder en multimeter att testa en leverans datorkraft

 • hur man använder en multimeter att testa en leverans datorkraft


 • En multimeter är en apparat som mäter spänning, och är ibland det enda sättet att få en verkligt noggrann läsning om en dators nätaggregat felar. BIOS rapporter ofta felaktiga, eftersom nätdelen problem kan orsaka avläsningar programvaran inte vet hur man ska tolka. Om datorn börjar uppleva plötsliga stopp och omstarter, eller om det inte finns någon ström till CD-enheten medan hårddisken utför normalt, dessa är sannolikt indikatorer att strömförsörjningen sviktar. En multimeter kommer att hitta orsaken till problemet utom allt tvivel.
  1.
  Öppna datorsystem med en skruvmejsel för att utsätta moderkortet, medan datorn är avstängd men fortfarande är kopplad till väggen. Använd en antistatisk armband för att undvika att skada inre datordelar. Leta reda på baksidan av CD-enheten. CD-enheten är inrymt i framför datorn så att skivor kan infogas i det, men baksidan av CD-enheten sticker ut någonstans i närheten av moderkortet på insidan av maskinen. Dra ur kontakten som har fyra parallella stift från CD-enheten. Detta är strömsladden. Lämna den andra änden av strömkabeln ansluten till moderkortet. Starta om datorn.
  2.
  Ställ multimetern att läsa 2 till 20 volt i DC-serien. Det finns en tidsinställning för anpassningen. På den 4-pinnars anslutning som du just har unplugged, hitta en svart tråd och en gul tråd. Sätt multimetern svarta sond i stiftet öppning med svart tråd, och sätter den röda sond i stiftet öppning med den gula sladden. Den multimetervärdet ska visa 12 volt. Därefter flyttar den röda proben till den röda tråden och behandlingen bör visa 5 volt. Detta innebär att strömförsörjningen är god och du kan gå till steg tre. Men om det inte finns några avläsningar eller dina resultat är olika, kommer din strömförsörjning behöver bytas ut.
  3.
  Leta reda på strömförsörjningen på baksidan av datorn, där den externa strömkabeln från väggen pluggar in i maskinen. På insidan av datorn hittar du på baksidan av nätaggregatet som sticker ut, med en bunt av kabel som leder till moderkortet. Följ bunt kabel till en tvådelad kontakten på moderkortet, dessa kontakter kommer att märkas P8 och P9. Koppla ur denna tvådelade kontakten, men först notera hur kontakten sitter så att du kan stoppa i det igen på samma sätt.
  4.
  Hitta en svart tråd på nätsladdskontakt märkta P8 och infoga den svarta proben till pinnen öppning, sedan in den röda sond i stiftet öppnandet av den röda sladden. Multimetern behandlingen bör vara 5 volt. Därefter lämnar den svarta proben där den är och flytta den röda proben till den gula sladden. Multimetern ska nu läsa 12 volt. Återigen lämnar den svarta proben där den är och slå den röda proben en gång till den blå tråd. Multimetern ska läsa -12 volt. Om inga avläsningar eller dina resultat är olika, byt nätaggregatet.
  5.
  Flytta den svarta proben till en svart tråd på strömförsörjningen kontakten märkt P9 och flytta den röda sonden till den vita ledningen i P9. Den multimetervärdet ska visa -5 volt. Lämna den svarta proben där den är och flytta den röda proben till de tre röda trådarna på P9, och behandlingen bör visa 5 volt för var och en. Om inga avläsningar eller om du får olika resultat, byt nätaggregatet.


Previous:nothing Next:hur du lägger till minne till Acer Aspire One Aa1

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en DDR 184-pin DIMM obuffrat PC2700
 • instruktioner för Sony VRD-V C.10
 • hur man byter ljudkort på en Toshiba Satellite P25-s507
 • vad är låg densitet i PC133 minne?
 • hur man avveckla min LG laptop
 • hur man kalibrerar en Canon-skrivare
 • hur du lägger till minne till Acer Aspire One Aa1
 • Hur byter jag en Compaq Evo n610c moderkort?
 • hur man kan jämföra CF-kort
 • hur du ansluter ti 84 plus till en dator utan en TI-kontakt