Dator > fördelarna med input & utenheter

 • fördelarna med input & utenheter


 • Datorer är en viktig del av det dagliga livet, med människor som använder dem för allt från att göra arbetet på kontoret och utföra finansiella transaktioner för att hålla kontakten med vänner och titta på video eller lyssna på musik. Input och utmatningsenheter är tillbehör-även kallat kringutrustning-att ansluta till en dator så att du kan mata in data eller ta emot utdata från systemet

  bildskärmar

  Din skärm är en av de mest grundläggande utenheter. . I början av datorer, bildskärmar visas rader kod som programmerare måste dechiffrera att förstå vad systemet hade producerat. Idag har de flesta datorer har bildskärmar som visar ett grafiskt användargränssnitt (GUI). GUI har full-färg ikoner, animationer, Windows-program och mappar fil för att lagra data, ge kommandon och ta emot feedback på ett visuellt och intuitivt sätt.  Bildskärmar använder en rad av teknik, inklusive katodstrålerör, flytande kristaller och lysdioder (LED), och finns i många storlekar, vilket gör dem lämpliga för allt från stora medier set-ups för att små, handhållna enheter. LED-bakgrundsbelysning använda mindre el än konventionella lysrör bakgrundsbelysning som gör LED-skärmar extremt energieffektiva.

  Möss och alternativ

  Datorn musen är en av de vanligaste inmatningsenheter. Den tillåter användare att snabbt vända fysiska gester in kommandon. Trådlösa möss ge ännu större utbud av rörelse och bekvämlighet. Debatt möss är kompakt för enkel resa, medan pekdon på bärbara tangentbord replikera att fungera som en mus i ett mindre utrymme. Laptop mus alternativ är styrplatta, som användare manipulera med fingerrörelser, och pekar pinnar (även kallad touch pinnar), som är små enheter som infälld i ett tangentbord som användaren kan trycka i någon riktning att kontrollera en markör. Desktop alternativ som styrplattor och trackballs är ergonomiskt säkra för användare som tillbringar mycket tid med hjälp av en dator eller lider av hand eller arm smärta.

  Tangentbord

  Tangentbord tillsammans med möss, är en viktig dator inmatningsenhet. De gör det enkelt att producera text mycket snabbt, särskilt för kvalificerade maskinskrivare. De flesta datorns tangentbord ingår även en rad särskilt program knappar för att starta program, kontrollera volymen eller ljusstyrkan på skärmen och få tillgång till menyer. Ergonomiska och trådlösa tangentbord har samma fördelar som specialiserat möss och kan göra en arbetsstation ännu mer bekväm och anpassningsbar. Exempelvis kan användare med trådlösa tangentbord plats tangentborden i knäet eller arbeta på ett större avstånd från datorn. Detta minskar också behovet av utrymme på skrivbordet ytan.

  Scanners

  Scanners ger ett sätt att vända fysiska föremål som äldre fotografier och dokument papper i digitala filer. Scanners kontakt oftast lätta och inkluderar inbyggd programvara, vilket kan ge funktioner för redigering av bilder och katalogisering dokument. Scanners du spara utrymme genom att göra digitala bilder av pappersdokument, och kan också göra säkerhetskopior av viktiga dokument av säkerhetsskäl.

  Skrivare

  I vissa fall är en papperskopia av ett pappersdokument viktigt. Grundläggande dokument skrivare är billiga och ger full färg eller svartvita bilder snabbt. Tryckta dokument är användbart för att lägga signaturer eller anteckningar. Ibland är det också bättre att läsa text på papper än på en bildskärm, för att undvika ansträngda ögon.


Previous:nothing Next:hur kopiera cd program till ett SD-kort

Relaterade artiklar


 • hur man återställer administratörslösenord på en thinkpad ibm
 • substitut för HP 20 bläckpatroner
 • vad är en RS-232-kontakten?
 • hur du uppdaterar BIOS på en gigabyte moderkort
 • Felsökning omstart på en Compaq Presario 5000 som startar inte
 • hur man demonterar en HP 2200
 • hur kopiera cd program till ett SD-kort
 • hur du ställer in ett lösenord sprint AirCard
 • Hur byter jag en Compaq Evo n610c moderkort?
 • hur man kommer åt internet med ett trådlöst kort i en bärbar dator