Dator > vad finns sätt att snabba upp datorn med hårdvara?

 • vad finns sätt att snabba upp datorn med hårdvara?


 • Med tekniken förändras i sådan snabb takt, tar det inte lång tid för dig att känna att din dator går långsamt. Med de flesta PC-datorer, kan du byta ut delar som gör dem lätta att uppgradera. Genom att välja att uppgradera vissa delar av din maskinvara, kan du göra din dator kan köras lika snabbt som en ny dator.

  Processor

  datorns processor är som datorns hjärna. Allt arbete som datorn gör beräknas av processorn. Naturligtvis gör detta datorns processor avgörande för hur snabbt datorn kör. När du uppgraderar en processor, kan du välja att uppgradera till en processor med fler kärnor, en högre hastighet, eller båda. Ju mer kärnor din processor har desto bättre kommer det att kunna hantera multi-tasking. Hastigheten på din processor avgör hur snabbt verksamheten behandlas. Gamers gynna typiskt fart över kärnor eftersom de inte kan flera uppdrag samtidigt spelar ett spel medan media redaktörer skulle kunna gynna antal kärnor eftersom de måste köra flera program samtidigt.

  RAM

  Random Access Memory, som kallas RAM, är datorn komponent som innehåller information som väntar på att bearbetas. Om du inte har tillräckligt med minne kan datorn köra långsamt när du kör flera program eller köra enda high-end-program. Uppgradering RAM är ett av de enklaste uppgraderingar av maskinvara att göra. Allt du behöver göra är att ta bort det gamla minnet och placera det nya minnet i facket.

  Hårddisk

  Öka din hårddisk utrymme kan förbättra prestanda om hårddisken är väldigt full. Om du har gott om ledigt utrymme, vilket ökar din hårddisk utrymmet inte kommer att göra mycket för dig. Men om din hårddisk är full av data, det finns mycket lite utrymme för program för att skriva ny information till hårddisken. Detta kan göra program som behöver tillgång till lagringsutrymme köra långsamt. Att köpa en extra hårddisk eller överföra data till en större hårddisk kan lindra påfrestningarna och göra datorn snabbare.

  Grafikkort

  Ditt grafikkort är ansvarig för handläggningen av alla de visuella data datorn skapar och mata den på din skärm. De flesta standard grafikkort är inte konstruerade för något mer än grundläggande datoranvändning. Spel som är grafikintensiva ser hackig och kör sakta om ditt grafikkort är gammal eller underpowered. Köpa ett grafikkort med dedikerat minne ökar mängden av visuell information som kan lagras innan de behandlas. Detta är precis som RAM, utom minnet inte delas med resten av datorn processer. Det används endast för grafik.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:hur man låsa upp en Maxtor extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man byter en acer pad laptop mus
 • hur man återställer den dag en Epson cx9400
 • hur du formaterar en dvd DCR-DVD610
 • vad är drivrutiner för en enkel backup?
 • hur du importerar skrivarinställningar till en ny dator
 • hur till låsa upp en Compaq c563nr
 • Hur man överför amiga till en PC
 • hur man installerar grafik drivrutiner på samma enhet som OS
 • HP Mini 110 specifikationer
 • hur du tar bort ett moderkort från en IBM T23