Dator > rekommenderade grafikkort för Linux

 • rekommenderade grafikkort för Linux


 • Operativsystemet Linux finns i många varianter och är en öppen källkod och gratis att använda programvaran. Även om detta innebär Linux är på nytt inbillade, re-utrustas och uppdateras ofta, betyder det också att vissa grafikkort kommer att bli mer kompatibla med operativsystemet än andra. Lyckligtvis finns det flera grafikkort som är Linux vänliga.

  ATI Radeon HD 4650

  ATI Radeon HD4650 grafikkort med XFX funktioner 1024 MB dedikerat grafikminne, en PCIe Gen 2. 0 Buss konfiguration och avancerad grafik support för streaming video, videoredigering och även 3D bildredigering och manipulation. Även detta kort har utformats för att fungera i Windows-baserade persondatorer, har ATI gjort en version av sin Catalyst display drivrutin som är kompatibel både med ATI Radeon HD 4650 och operativsystemet Linux. ATI Catalyst 10,9 farmaceutiska Display drivrutinen gör för HD-video och andra funktioner i HD 4650 ska visas med hjälp av operativsystemet Linux. Drivrutinerna finns för fri nedladdning på AMD. com och finns för både 32-och 64-bitars Linux-versioner

  GeForce GTX 460

  NVIDIA GeForce GTX 460 är ett grafikkort avsedd inte bara för casual datoranvändare, men för den intensiva spelare, med. avancerad teknik såsom NVIDIA PhysX spel förbättringar och NVIDIA 3D Vision stöd för 3D glasögon. Detta grafikkort ingår 1 GB dedikerat minne och en egen processor som körs i hastigheter upp till 1350 MHz. NVIDIA GeForce GTX 460 kortet finns också visa drivrutiner för 32-och 64-bitars versioner Linux-operativsystem som Ubuntu och Red Hat. Dessa drivrutiner är tillgängliga för nedladdning på NVIDIA. com.

  Radeon HD 5850

  Radeon HD 5850 includes Eyefinity Modularsätet teknik, ATI ström acceleration och har Tera Scale 2 Unified Bearbetning på upp till 1. GHz. Detta system är också i stånd att Crossfiring, vilket betyder att den kan kopplas ihop med en annan Radeon HD 5850 för att ge ännu snabbare och mer påkostade grafik bearbetning. Linux displayen drivrutinerna för detta grafikkort ligger på AMD hemsida för gratis nedladdning som en del av ATI Catalyst 10. 4 nedladdning.

  GeForce GTX 295

  Med NVIDIA PureVideo HD-teknik som ger exakt bild skalning och HD-upplösning, Dual Link DVI-stöd som visar HD-bildkvalitet upp till 2560x1600 storlek skivor är NVIDIA GeForce GTX 295 en högpresterande grafikkort finns för flera olika operativsystem, inklusive Linux. Displayen drivrutinerna för detta grafikkort finns att ladda ned på NVIDIAs hemsida.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:hur du uppgraderar Toshiba 330 CD-skivor

Relaterade artiklar


 • Inspiron 3800 specifikationer
 • typer av dator mikrofoner
 • Hur felsöker jag en modell GSA 2166d extern Super Multi DVD-brännare?
 • hur man återställer MP170 bläck
 • Inaktivera bläck upptäcka på en Epson
 • hur man kan återställa ett minne efter borttagning
 • hur du skannar och skriva ut streckkoder
 • viktiga delar av en dator
 • hur man kan jämföra dator processorer
 • hur man startar upp från en SBC enhet