Dator > inre komponenterna i en bärbar dator

 • inre komponenterna i en bärbar dator


 • Bärbara datorer har blivit en nödvändighet för många enskilda personer, exempelvis studenter och arbetare, på grund av deras bekvämlighet och hjälp med att klara uppgifter vid högre hastighet. De är bärbara, lätta, kompakta och prisvärda. Även om varje bärbar dator innehåller varierande program-operativsystem eller specialiseringar-de innehåller båda liknande komponenter. Det är viktigt att veta varje del, så att användarna inte bara är medvetna om hur bärbara datorer arbete, men kan identifiera störningar om de inträffar.

  Moderkort

  Moderkortet är den viktigaste processorn i en dator, även känd som "hjärnan i datorn". Det är en enhet där alla andra bärbara komponenter är anslutna till. Likt en mänsklig hjärna, skickar moderkortet ut signaler till varje laptop del så att den kan fungera. Varje moderkort är formad som en rektangel eller fyrkant, med platser för komponenter som hårddisk, fläkt, grafikkort, RAM-minne och processor.

  Random Access Memory

  Random Access Memory, som kallas RAM, ger temporärt minne för en laptop för att lagra program och programinformation, medan det används av operativsystemet. Detta gör att program för att arbeta snabbare, utan att ta upp hårddisk minne. Ju mer minne en bärbar dator har, desto bättre prestanda. RAM-chips är de oftast uppdaterade mekanism på en bärbar dator. Användarna har möjlighet att höja sina RAM genom att köpa chips separat och installera dem manuellt.

  Grafikprocessor

  grafikprocessorn, även känd som grafikkort, kan du visuellt se dator innehåll på skärmen. Dess huvudsakliga funktion är att hantera multimedia som video och grafik för spel. Användare söker kraftfulla grafikprocessorer när de söker högre kvalitet grafik, som är typiska i gaming laptops. Dessa grafikkort kommer ibland ha sina egna mini fläktar installeras, beroende på den höga mängden värme som de genererar.

  Hårddisk

  Hårddisken är en komponent som sparar alla dina filer, program och programvara. Skulle något hända med din dator, och hårddisken inte skadas, kan du fortfarande komma åt dina filer genom att bevara enheten. Storleken på en hårddisk kommer att variera för varje laptop. Denna komponent kan uppgraderas till en högre kapacitet, med mer gigabyte minne, men användare bör informeras om att de kommer att behöva överföra gamla hårddisken filer på den.

  Kylfläkten

  Bärbara datorer genererar mycket värme på grund av den mängd elkraft och komponenter som körs på samma gång. Hög temperatur värme produceras när komponenter är mer intensiv eller avancerade, till exempel stora mängder RAM eller med hög kapacitet grafikkort. För mycket värme gör bärbara datorer till överhettning och felfunktion. Kylfläktar är installerade på bärbara datorer för att förhindra dessa händelser. Dessa enheter kyla processorer när datorerna är på och hjälper till att reglera temperaturen. Kylfläktar kan krångla när användare block utanför luftvägarna till fansen genom att placera datorerna på toppen av sängar eller andra platser som orsakar hinder av frisk luft cirkulation.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:Toshiba Qosmio X305 specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra 19-tums LCD-skärmar
 • hur du ställer in SATA och IDE
 • hur man kan justera en dator kylfläkt
 • Compaq nx7400 komponenter
 • hur man fråga en brevlåda storlek i utbyte
 • Asus Eee PC minneskort 900 16 specifikationer
 • typer av backup-enheter
 • hur man installerar RAM på en Lenovo IBM T60
 • C710 färglaser specifikationer
 • hur man startar en Lenovo T61 efter en shake