Dator > hur man ansluter en Toshiba mk6025gas till en stationär

 • hur man ansluter en Toshiba mk6025gas till en stationär


 • Enligt Net Com Direct, är Toshiba MK6025GAS 60 GB hårddisk en slimmad produkt avsedd för användning med bärbara datorer. Den är kompakt och låg vikt för att lätt kunna flytta. Detta är goda nyheter för laptop-ägare, men du kan hitta dig själv förbryllad om du vill installera Toshiba MK6025GAS till en stationär dator. Även denna hårddisk är bättre lämpad för en laptop, kan det ändå installeras i en stationär. Du behöver bara veta hur man korrekt i kontakt och montera produkten

  Du behöver:.
  SATA till ATA-6 adapter.
  4-pin strömförsörjningskabel.
  4-pin Y-kabel splitter.
  2.
  5-tums till 3.
  5-tums hårddisk konvertering fästet.


  1.
  Stäng av din stationära dator och kontrollera att den inte är ansluten.
  2.

  Öppna skrivbordet viktigaste lucka.
  3.
  Kontrollera om det finns en ATA-6-kabeln som går från moderkortet till din befintliga hårddisk. ATA-6-kablar är långa, platta kablar cirka 2,5 inches bred. Om datorn är tillverkad före 2003, kommer det att ha ATA-6-kablar. Datorer tillverkade efter 2003 gradvis började funktionen smalare SATA kablar i stället för ATA-6-kablar. Om du inte ser en lång, platt kabel som går från moderkortet till hårddiskarna, då du behöver en SATA till ATA-6 adapter. Om du inte ser en ATA-6-kabeln, då är chansen finns flera lediga anslutningspunkter längs kabeln, och du kommer inte behöva köpa en extra ATA-6-kabel.
  4.

  Bifoga en SATA till ATA-6 adapter till datorns SATA-kabel om det behövs. Toshiba MK6025GAS hårddiskar utnyttja ATA-6-anslutningar, så denna adapter avgörande för SATA-bara datorer.
  5.
  Anslut din ATA-6-kabeln eller din anpassade SATA-kabeln till Toshiba MK6025GAS hårddisk.
  6.
  Anslut en 4-pin strömkabel i datorns nätaggregat. Till skillnad från ATA-6 eller SATA-kablar, strömkabel slots är gles på stationära datorer, så du kan behöva köpa en Y-kabel för att dela upp ett befintligt strömkabeln om det inte finns plats för en extra 4-pin kabel på ditt nätaggregat.
  7.
  Anslut den andra änden av den 4-pin strömkabel till din Toshiba MK6025GAS hårddisk. Den nya hårddisken är nu ansluten till moderkortet, och den har makt. Det är klar att använda. Men du måste först säkra hårddisken till ditt fall för att förhindra läs-fel orsakade av enheten trängdes runt.
  8.
  Skruva hårddisk till en 2,5-tums till 3,5-tums hårddisk konvertering fäste. Medan övriga punkter som behövs för denna installation kommer troligen att finnas tillgänglig på din lokala elektronik butik, A 2. 5-tum till 3,5-tums hårddisk fäste är svårare att hitta. Det bästa är att köpa denna pjäs online.
  9.
  Skjut den 2,5-tum till 3,5-tums fäste och ansluten hårddisk i en tom utbyggnadsfacket på din dator.

  10.
  Fäst konsolerna på skrivbordet och stäng skrivbordsfallet.
  11.
  Anslut din dator och slå på den för att börja använda din nya hårddisk.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:hur man byter HP Pavilion 9740 blu-ray rom

Relaterade artiklar


 • Savin 9922dp Kopiatorspecifikationer
 • hur du skickar ett dokument från en pc till en fax-server
 • hur man identifierar ett SDRAM-chip
 • hur man åsidosätta en tom patron varning på en Lexmark
 • hur till låsa upp en Kingston microSD
 • hur man byter spruckna skärmar Toshiba laptop
 • hur man kan öka RAM på en HP LaserJet 5000N
 • minnesuppgraderingar för Dell 4400
 • vad är turbo minne?
 • Hur man återskapar en skadad & oigenkännlig hårddisk