Dator > hur du ställer in SATA och IDE

 • hur du ställer in SATA och IDE


 • Många av de senaste moderkort kommer med fyra platser för SATA-gränssnittet och en för IDE. SATA och IDE hänvisa till teknik lagringsenheter-t. ex. hårddiskar och diskenheter-använder för att ansluta till moderkortet. SATA ersättas IDE under 2003 som standard för hårddiskar, men många datorer fortfarande innehålla en kortplats för IDE  Media-filer -. T. ex. filmer, musik och bilder-- kan snabbt ta upp hårddiskutrymme. En sekundär enhet som uteslutande används för lagring av filer kan avsevärt öka mängden ledigt diskutrymme på din dator. När du har installerat operativsystemet till den primära enheten, kan du formatera den sekundära hårddisk i Windows och börja använda disken för lagring

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  SATA-hårddisk.
  IDE-hårddisk.

  Installera SATA-hårddisk


  1.
  Stäng av datorn. Ta bort nätsladden och alla andra anslutningar fäst på baksidan av datorn. Tryck på "On /Off" switch ur eventuell kvarvarande effekt på datorn.
  2.
  Lägg datorn på dess högra sida. Skruva på locket och skjut bort från fallet.
  3.
  Placera några skruvar i en kopp eller en container bredvid datorn. Tryck på chassit för att ansvarsfrihet och statisk elektricitet.
  4.
  Ta bort SATA-enheten från dess skyddande emballage. Fäst SATA-gränssnitt och kraftkabel till baksidan av enheten.
  5.
  Sätt in enheten i en ledig vik. Skruva fast hårddisken på plats. Du kan behöva skruva i skruvar i både fram-och baksidan av viken.
  6.
  Anslut SATA-gränssnitt kabeln i rätt kortplats på moderkortet. Helt enkelt rada upp den motsatta änden av kabeln med samma storlek slot på moderkortet.
  7.
  Kontrollera alla anslutningar är säkra, återanslut strömkabeln och alla andra externa enheter, då effekt på datorn. Installera ett operativsystem till hårddisken för att formatera disken och förbereda den för användning.

  Installera IDE hårddisk


  1.
  Stäng av datorn, ta bort alla sladdar som är anslutna till datorn och tryck på strömbrytaren. Tryck på chassit för att ladda ur eventuell statisk elektricitet.
  2.
  bort IDE-disken från dess skyddande emballage. Ställ in byglar på baksidan av enheten som "Master" eller "Cable Select". Kontrollera manualen för att avgöra hur du konfigurerar hoppare, som inställningarna varierar mellan olika tillverkare.
  3.
  Leta upp fyra-pin Molex adapter ligger intill strömmen och ansluta den till lämplig plats på baksidan av enheten.
  4.
  in 40-stifts IDE flatkabel på rätt plats. Skjut hårddisken i en ledig vik.
  5.
  Anslut IDE 40-stifts flatkabel i rätt kortplats på moderkortet. Rada upp den motsatta änden av kabeln med samma storlek slot på moderkortet.
  6.
  Skruva fast hårddisken till viken. Anslut de kablar på baksidan av datorn och slå på datorn. Tryck på knappen som visas på skärmen för att öppna BIOS-inställningarna.
  7.
  Använd riktningsknapparna för att gå till "Boot" skärm. Bläddra till alternativet "First Boot Device. " Använd höger och vänster för att välja SATA-hårddisk.
  8.
  Tryck på "Enter" för att spara ditt val. Navigera till "Andra startenhet. " Använd riktningsknapparna för att välja din IDE-hårddisk. Tryck på "Enter".
  9.
  Tryck på "F10" för att spara dina inställningar och avsluta från BIOS. Logga in på Windows. Klicka på "Start", högerklicka på "Dator" och välj "Hantera" från kontextmenyn.
  10.
  Klicka på "Diskhantering". Högerklicka på den IDE-enhet som finns på den nedre panelen. Välj "Ny enkel volym" från alternativ för att öppna "Ny guide enkel volym. "
  Elva.
  Klicka på" Nästa "två gånger. Tilldela en skrivelse till enheten. Klicka på" Nästa "igen. Välj" NTFS "som filsystem. Klicka på" Nästa "för att visa din inställningar. Klicka på "Finish" för att skapa en ny partition och formatera IDE hårddisk.

  tips och varningar


 • BIOS-skärmen varierar beroende på moderkortets tillverkare . Kontrollera din dators manual innan konfigurera BIOS om du inte är säker på vilka förändringar att göra.
 • Du kan även installera OS på IDE-disk och använda SATA-enheten för sekundär lagring.
 • Du kanske behöver konfigurera ditt BIOS att automatiskt upptäcka hårddiskarna om det inte gör det redan.
 • Lämna fall av datorn tills du har alla enheter igång .

Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:är det säkert att använda en inverter med laptop?

Relaterade artiklar


 • hur du återställer Gho filer
 • Hur fungerar ett trådlöst fungerar kommunikationen kort?
 • Hur man överför itunes filmer på SDHC-kort
 • hur du formaterar en dvd att acceptera jpegs?
 • Hur man testar en bärbar dator lcd
 • Hur köper jag bärbara datorer från nätbutiker?
 • Hur du tar isär min Sony Vaio PCV-rz56g
 • hur man riva en Samsung LCD datorskärm
 • CPU kylning guide
 • hur man överklockar en Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz