Dator > gemensam lagring enheter på datorn

 • gemensam lagring enheter på datorn


 • Datorer kan använda en rad olika lagringsenheter, beroende på typ av dator, överföring av enheten, lagringskapaciteten och enheten teknik. Vilka enheter du använder beror på huruvida din dator och dina behov lagring. Några exempel på enheter dator lagring inkluderar interna och externa hårddiskar, USB-minnen, cd-rom och dvd.

  Disketter

  Disketter var den vanligaste formen av lagring i början av datoranvändning. Medan vissa äldre datorer fortfarande använda en diskettstation, de flesta nya datorer inte erbjuda dem som ett alternativ och därför är disketter utfasning som en form av lagringsmedia.

  CD, DVD och Blu-Ray

  Ursprungligen var cd-rom just det --- read-only medier (ROM). Du kan bränna data på en CD en gång och sedan bara läsa från den. Nu CD, DVD och Blu-ray-skivor är helt raderbara, vilket innebär att du kan lägga till och ta bort data så länge du har en CD-RW, DVD-RW-eller BD-RE optisk enhet. CD-skivor har en relativt liten mängd data, vanligen 700 och 800 megabyte. DVD-skivor, men kan rymma upp till 8,5 gigabyte och Blu-ray skivor rymmer upp till 50 gigabyte.

  Secure Digital (SD) kort

  SD-kort är en form av flash-minne för lagring som normalt används i kameror, telefoner , handdatorer och andra små form-factor-enheter. Men många datorer har också media kortläsare som accepterar SD-kort som lagringsmedia. En standard SD-kort rymmer upp till 4 gigabyte, kan ett SDHC-kort rymmer upp till 32 gigabyte och som ännu outgiven version (sedan 2010), kommer SDXC kortet håller teoretiskt upp till två terabyte data.

  USB Flash Drive

  USB-minnen använda en solid teknisk state drive (inga rörliga delar) som både är liten i form och kompatibel med alla datorer som en USB-port. De är ofta kallas "hoppa enheter" eftersom de är så portabla att de snabbt kan "hoppa" från en dator till en annan, eller "minnen" för att de är ungefär lika stor som en tumme. Från och med oktober 2010 kan USB-minnen för upp till 256 gigabyte data.

  Hårddisk

  Hårddiskenheter den populäraste formen av dator lagringsenhet och kan antingen internt installeras i datorn eller bifogade externt med en gränssnittskabel. Hårddiskar använder en serie hårda Platters att snurra på en motoriserad spindel och data läses magnetiskt av en mängd huvuden som svävar ovanför fat. Hårddisk-teknik ger det högsta beloppet av datalagring --- upp till 3 terabyte data.

  Solid State Drive

  Solid State Drives använder samma teknik flashminne som USB-minnen men oftast fungerar som en intern datorns hårddisk. De erbjuder mycket högre kapacitet än ett USB-minne (men lägre än hårddiskar), och snabbare läs /skriv tider och lägre latens än andra tekniker lagringsenhet. Denna teknik är den senaste och högsta prestanda dator lagringsenhet tillgängliga och som sådan är den dyraste. Från och med oktober 2010, den högsta kapaciteten Solid State Drive kan du normalt hittar på auktion är 512 gigabyte lagring.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:hur man programmera en IBM Thinkpad tangentbord

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar Asus Eee 2g surf
 • hur du skickar Dell-projektor lampor
 • hur du kör sex grafikkort på en bildskärm
 • hur man uppgraderar en Compaq Presario 1700
 • hur du lägger ir till en PC
 • hur mycket minne som finns i en 2GB sticka?
 • vad är en UDMA-enheten?
 • hur man ansluter en kanon MX850 till en DSL-linje
 • Syftet med datorkomponenter
 • hur du ansluter en bärbar dator till en bildskärm