Dator > vad som styr RAM gränser i en dator?

 • vad som styr RAM gränser i en dator?


 • RAM är en viktig del i att göra din dator fungera. Enkelt uttryckt, ju mer RAM-minne, RAM, du har, desto mer tillförlitlig och snabb din dator kommer att bli. Tyvärr finns det vissa gränser som följer av vissa maskin-och programvara aspekter av din dator. Även om dessa gränser kan variera, de fungera som en brytpunkten för uppgraderingar datorns RAM.

  Moderkort Begränsningar

  Som minne typiskt är installerat på datorns moderkort, serverar denna bit hårdvara som den första begränsningen till RAM-och kapacitet. Om operativsystem bara begränsa mängden RAM-minne, moderkort är ansvariga för att begränsa både mängd och typ. Till exempel, om ditt moderkort är byggt för att utnyttja maximalt 4 gigabyte DDR2 RAM-minne, måste du installera den rätta typen av DDR2-minne utan att gå över 4 GB. Samtidigt går över inte kommer att skada din dator är det ett slöseri med pengar eftersom din dator inte kommer att kunna använda den extra RAM. Installera fel typ kan leda till en myriad av problem, bland annat oförmågan att starta upp din dator.

  32-bitars operativsystem system

  Windows operativsystem faller under två kategorier, 32-och 64-bitars system, lite tal som representerar hur många bitar av information OS kan bearbeta på en gång. Den typ datorn har beror på om du har en 32-eller 64-bitars processor i din dator. Den mindre av de två, kan 32-bitars system inte inneha eller använda så mycket RAM som sina större motsvarigheter. För det mesta, alla 32-bitars system av Windows 7, Vista och XP läsa och använda upp till 4 GB RAM. Vista Starter Edition kan bara använda 1 GB, medan Windows 7 Starter Edition kan hantera 2 GB. Mycket som med moderkortet kommer att gå över denna gräns inte hindra prestanda men kommer att ignoreras av operativsystemet.

  64-bitars processorer och operativsystem

  Skillnaden i minneskapacitet är en av de mest anmärkningsvärda skillnader mellan 32-och 64-bitars processorer och operativsystem, bekräftar Microsoft. Till skillnad från 32-bitars system, 64-bitars datorer står inför en något annorlunda problem. Teoretiskt kan 64-bitars processorer använder en fantastisk 16 exabyte (fler än 16 miljoner GBS) RAM-minne, dwarfing 32-bitars 4 GB gränsen, hävdar Windows-nätverk. Tyvärr delar operativsystem inte samma möjligheter. Från och med 2010 har 64-bitars Windows 7 Ultimate Edition, den mest avancerade versionen av programmet, en 192-GB. Även denna siffra fortfarande är astronomiskt höga, är det viktigt att notera att det skulle vara oerhört dyrt och total overkill att använda ens en fjärdedel av detta RAM gräns. Dessutom moderkort begränsningar gäller fortfarande och ett moderkort med så många RAM-platser inte skulle passa i en standard hemdator.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:Hur installerar jag USB 2.0 i en IBM Thinkpad X30?

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en HP-dator med Intel Dual Core
 • Dell Bluetooth fungerar inte
 • förteckning av magnetiska lagringsenheter
 • hur man ansluter en hercules fall ATX tornet med en 500W nätaggregat
 • hur du gör ditt grafikkort snabbare
 • fakta om första Macintosh-dator
 • min microSD-minne fungerar inte, vad ska jag göra?
 • hur man kan föra en Qosmio X305-q706 tillbaka från vänteläge
 • HP Pavilion a6010n specifikationer
 • laptop säkerhetsalternativ