Dator > skillnaderna mellan bärbara och externa hårddiskar

 • skillnaderna mellan bärbara och externa hårddiskar


 • I denna datorstyrd ålder, kan det vara svårt för vissa människor att förstå de subtila skillnaderna mellan vad som verkar vara liknande poster. Trots att både bärbara och externa hårddiskar verkar göra samma sak, finns det tydliga skillnader mellan hur de uppnår sina mål och deras lämplighet för användaren.

  Power Source

  Den främsta skillnaden mellan bärbara och externa hårddiskar är strömkällan. En drivs genom ett normalt stickkontakt och de andra får ström via en kabel till din dator eller laptop.

  Externa hårddiskar måste ha en normal strömkälla, som med alla elektriska produkter. De är då anslutna, normalt via en USB-kontakt, till datorn. Detta innebär att du alltid behöver någonstans att koppla in den i. Det får inte vara ett problem på kontoret, men det kommer att bli om du är på ett plan eller tåg.  portabla hårddiskar, som namnet antyder, inte kräver en extern strömkälla, utan drivs när den är ansluten till en dator, återigen vanligen genom en USB-anslutning.

  Storlek

  som transport är inte en avgörande faktor, externa hårddiskar brukar vara större än bärbara hårddiskar-både vad gäller storlek och lagringskapacitet. Men eftersom tekniken har gått framåt, har vissa bärbara hårddiskar överträffade kapacitet flesta bärbara datorer.

  När det gäller lagringskapacitet, de flesta externa hårddiskar göra mellan 1 och 2 terabyte, och bärbara enheter kan variera från ett par hundra gigabyte, som kan monteras på en nyckelring, till 1 terabyte, vilket är ungefär samma storlek som en inbundna bok.

  Pris

  Precis som med lagring storlek, kan priset variera. Den minsta portabla hårddiskar kan plockas upp för runt $ 20 per slutet av 2010, men de större externa hårddiskar kan uppgå till flera hundra dollar.

  Trots att det finns olika märken tillgängliga, är priset närmare kopplade till lagringskapacitet snarare än varumärke.

  Slutsats

  Som teknik har gjort mindre enheter mer kapabla, har behovet av externa hårddiskar krympt. De är inte lika bekväma som portabla enheter med liknande kapacitet som ryms i fickan och inte behöver ett vägguttag för makten.

  Men om portabilitet är inte en fråga, då den extra lagringsutrymme kan vara den viktigaste faktorn.  Smarta telefoner är ett annat alternativ, eftersom dessa kan enkelt transporteras och kopplas till både hem och arbete datorer. Men dessa har en lägre lagringskapacitet och är endast användbara för några filer åt gången.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:Compaq 2266 fabriken specifikationer

Relaterade artiklar


 • felsökning av en kanon NP-4050 kopiator
 • Compaq Presario V5000 specifikationer
 • typer av backup-enheter
 • ett allvarligt fel under installationen av en Logitech mus
 • VFD vs lcd
 • AMD Athlon 2650e-processor specifikationer
 • hur man kan återställa en MacBook
 • hur du justerar färgen på min samsung bildskärm
 • hur man synkroniserar en mottagare & en Microsoft Wireless Notebook Mouse 6000
 • hur man överklockar BIOS på ett ASUS moderkort