Dator > problem med att läsa en 4 GB SD-kort

 • problem med att läsa en 4 GB SD-kort


 • Secure Digital (SD) minneskort har blivit mer vanliga som allt från bärbara datorer till mobiltelefoner har lagt SD-kortplatser för att öka intern lagringskapacitet och möjliggör enkel delning av filer. Att byta ut kortet i och ur många olika enheter har sina nackdelar, men eftersom det kan orsaka inre och yttre slitage på SD-kortet som gör den oläslig. Lyckligtvis många av dessa problem har enkla lösningar.

  SDHC Kompatibilitet

  SD-kort med 4 gigabyte lagringskapacitet och högre är faktiskt SD High Capacity (SDHC) kort och är oförenliga med vissa äldre apparater som är SD-bara . Uppdatering av firmware (ibland kallat programvara) på enheten kan rätta till problemet. Om du använder en dator, gå till Microsofts webbplats för support och hämta lämpliga drivrutiner för Windows operativsystem (se Resurser).

  Filformat Inkompatibilitet

  Om du använder din 4 GB SD-kort i ett elektroniskt enhet som en digitalkamera eller mobiltelefon, kan du försöker nå oförenliga filer. Till exempel, kommer Windows Media Video (WMV) spelar inte på många mobiltelefoner. Detta kan också vara orsaken till behandlingen fel på din dator, beroende på ålder och vilken programvara som är installerad på den.

  Korrupta filer

  Oavsett om på grund av vårdslös nedladdning från misstänkta webbplatser eller förskyllan av dina egna, filer blir ibland korrupta och är oanvändbara. Detta korruption kan också spridas till hela kortet, som kan förhindra din enhet från att kunna läsa kortet. Om detta händer, är det enda sättet att åtgärda problemet för att formatera dina 4 GB SD-kort, vilket raderar alla data på den. Du kan formatera det på din elektronisk anordning genom att navigera till "Memory" alternativet från huvudmenyn och välja "Format". Om du använder en dator, klicka på "datorn" och högerklicka på enheten under "Enheter med flyttbara lagringsmedia. " Välj "Format" och välj "FAT32" från rullgardinsmenyn. Klicka på "Start" att formatera kortet.

  Förbisedda problem

  Om datorn eller enheten fortfarande inte läsa kortet, kan det finnas en enkel lösning på problemet. Undersök kopplingar av metall på undersidan av kortet och leta efter smuts eller annat skräp. Så länge det inte är korroderade med rost, rengör den med en luddfri trasa kan få ditt kort i leken igen. Du ska även se till att du har en korrekt anslutning genom att trycka ut ditt kort och trycka tillbaka den i kortplatsen tills du hör en mjuk klick.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:specifikationerna för en Lenovo

Relaterade artiklar


 • Felsökning av en LabelWriter 400
 • hur till låsa upp en Toshiba hårddisk
 • hur du ställer in en VGA-kort
 • hur man återställer en HP 93 bläckpatron
 • Hur du kopierar filer från UDF format till CD
 • Felsökning slipning på Dell 1720dn skrivare
 • hur man uppgraderar en HP dv8408us processor
 • hur man fixar ett gångjärn på en HP laptop
 • Felsökning av en HP Pavilion: saknas trådlös adapter
 • hur man bränner mina filer codecs