Dator > hur man uppgradera till en 64-bitars processor på en hp pavilion dv9720us kör vista

 • hur man uppgradera till en 64-bitars processor på en hp pavilion dv9720us kör vista


 • För att du ska dra nytta av de extra funktioner i 64-bitarsversionen av Windows Vista måste datorn först ha ett kompatibelt 64-bitars processor installerad. Om du inte valde en 64-bitars processor med din HP Pavilion DV9720US bärbar dator, det betyder inte att du är helt av lycka. Om du är beredd att öppna upp din Pavilion laptop och ta bort flera komponenter, är det möjligt att ta bort den aktuella processorn och ersätta den med en 64-bitars komponent

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Socket S1 64 bitars processor.
  Termisk pasta.


  1.
  Stäng av operativsystemet Windows Vista och ta bort Pavilion nätadapter. Ta bort alla maskinvaruenheter eller USB-enheter anslutna till datorn.
  2.
  Stäng LCD locket och vänd Pavilion över att avslöja nedre delen av fallet. Skjut över den svarta, rektangulära knappen nära den nedre delen av ärendet till pop batteriet uppåt. Dra ut batteriet.
  3.
  Ta bort de sex Phillips tangentbord lockskruvar gömd under batteriet och enda tangentbord skruven i mitten av målet. Vänd på datorn och lyft öppna LCD locket. Ta tag i toppen av plast tangentbordslocket ovanför tangentbordet och dra locket mot dig.
  4.
  Dra ur kabeln som ansluter botten av plastlocket till moderkortet. Lägg kåpan åt sidan och ta bort de tre skruvarna på toppen av tangentbordet.
  5.
  Lyft den övre kanten av tangentbordet mot och skjut nedre kanten av tangentbordet mot skärmen skärmen för att lossa plasten lås. Koppla tangentbordets kabel och ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  6.
  Leta reda på svart plast fläkten placerad längst till höger av paviljongen moderkort. Koppla den medföljande kabeln och ta bort de tre skruvarna som håller fläkten på plats. Dra ut fläkten uppåt och placera den åt sidan.
  7.
  Ta bort de två skruvarna som håller sjunka metall värmen på plats, som är placerad i direkt anslutning till fläkten. Dra kylflänsen från moderkortet och sätta den upp och ner på en stadig yta utanför den bärbara datorn. Undvik att röra vid botten av kylflänsen eller så kan enheten skadas av oljor som hölls i huden.
  8.
  Sätt i slutet av en platt skruvmejsel i låsskruven under torget processorn. Vrid skruvmejseln moturs ett halvt varv för att låsa upp processorn. Dra processorn från moderkortets Socket S1 port.
  9.
  Lyft processorn från sockeln. Ställ din nya 64-bitars processor på sockeln och pressa försiktigt ner. Lägg ett lager termisk pasta ovanpå den nya processorn enligt anvisning på förpackningen.
  Tio.
  Vrid skruven medurs ett halvt varv att låsa den nya processorn i uttaget. Återmontera alla komponenter du tidigare tog bort i omvänd ordning att sätta ditt Pavilion ihop igen.

  Tips och varningar


 • Socket S1 64 processorer lite finns tillgängliga online genom webbplatser som säljer bärbara komponenter och annan elektronik.
 • innan du rör vid den nya processorn din måste vara jordat först genom att röra vid något metallföremål ansluten till golvet eller du kan orsaka skador genom statisk elektricitet.

Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:hur man helt bort och avinstallera HP-skrivarprogramvara deskjet drivrutin

Relaterade artiklar


 • hur man byter grafikkort på en Toshiba Qosmio F45-av410
 • Hur köper jag bärbara datorer från nätbutiker?
 • hur reparera köra ompartitionerade av suse
 • hur man använder en s-video på en Compaq Presario V3000
 • hur man använder icke-HP-patroner i en HP CLJ 4700
 • hur man rengör laptop linser
 • Hur storleksändra en bild på en Epson PictureMate
 • iMac m4984 specifikationer
 • hur du kan uppgradera USB 1.0 till USB 2.0 för en Dell 8200
 • acer 191 Bildskärmspecifikationerna