Dator > hur du uppgraderar Compaq 7151wm moderkort

 • hur du uppgraderar Compaq 7151wm moderkort


 • Compaq 7151WM Datorn innehåller fyra standard PCI-kortplatser och en AGP-kortplats för att installera expansionskort som grafikkort eller nätverkskort. Om du vill utnyttja nyare teknik, såsom grafikkort, som kräver PCI-Express x16-kortplatser, behöver din dator ett moderkort uppgradering. Innan du byter ut den ursprungliga moderkort med en ny enhet, ta isär alla komponenter som är anslutna till styrelsen

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  ATX storlek moderkort.


  1.
  Stäng av datorn helt och koppla bort varje kabel ansluten till portarna på fram-och baksidan ändar av ärendet. Lyft fallet ur sin nuvarande position och ställa den på en stadig arbetsyta med tillgång panelen synlig och mot dig.
  2.
  Hitta de två skruvarna längst bak kant luckan. Ta bort skruvarna och dra luckan till vänster och bort från fallet.
  3.
  Tryck in plastflikarna på den vita plasten fläktkanalen längst till vänster på datorn. Använd kanten på din skruvmejsel om du har problem att trycka på flikarna med fingret. Lyft av fläktkanalen och ta bort det från datorn.
  4.
  Leta fyra horisontella, rektangulär RAM hamnar längst till höger på datorns moderkort. Lås upp varje RAM-modul genom att trycka ned flikarna i varje ände av modulen. Lyft moduler av sina hamnar och ställa dem utanför målet.
  5.
  Ta bort skruvarna fäster tre expansionskort till nedre vänstra änden av datorns hölje. Dra varje expansionskort från sin motsvarande port.
  6.
  Koppla bort kabeln som ansluter fläkten till moderkortet i det övre vänstra änden av moderkortet. Tryck ner klämmorna på vänster och höger sida av fläkten.
  7.
  Lyft ut fläkten ur datorn: s fall och ta bort metall kylflänsen sitter under fläkten. Ställ kylflänsen åt sidan, men inte röra den nedre kanten av kylflänsen för att förhindra kontaminering av metall med oljor i huden.
  8.
  Ta metall behålla armen placerad i kanten av 7151WM processor. Lyft armen upp och ta tag i kanterna på processorn. Dra processorn rakt uppåt och lossa den från moderkortet uttaget. Ställ processorn utanför fallet i en upp och ner läge för att undvika att böja stiften på undersidan.
  9.
  Koppla kabeln mellan torget levererar metallbaserade ström till moderkortet. Leta upp serie skruvar längs botten och övre kanten av moderkortet. Ta bort varje skruv med en stjärnskruvmejsel och lägg dem i en behållare så att de inte går vilse.
  10.
  Skjut moderkortet mot vänster något för att lossa portar på baksidan av moderkortet från hålen i datorns hölje. Dra ut moderkortet och fastställa det nya moderkortet enheten i dess ställe.
  11.
  Tryck den nya styrelsen en aning åt höger för att rada upp alla portar med motsvarande hål i ärendet. Sätt ihop moderkortet skruvar, processor, kylfläns, fläkt, kablar, utbyggnadskort moduler RAM och fläktkanalen.
  12.
  Återmontera luckan och sätt i varje datorns kablar.

  tips och varningar


 • ersätter ATX moderkort storlek upptäcks via online dator återförsäljare eller via HP direkt.
 • Om du inte är jordad innan du börjar arbeta i din dator, kan statisk elektricitet från dina händer förstöra processorn eller annan komponent. Helt enkelt röra din hud till metall flikarna på baksidan av chassit innan du tar bort luckan till att jorda dig själv.

Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:Compaq 388.144-B22 specifikationer

Relaterade artiklar


 • Vad behöver jag för att ansluta en trådlös skrivare till skrivbordet?
 • hur man byter en fläkt kylfläns för Sony Vaio PCG-K-serien
 • hur du säkerhetskopierar IIS 6
 • Felsökning en Sony ad7200a
 • vad är en laserskrivare trumkassetten?
 • en jämförelse av grafikkort specifikationer
 • hur nötkött upp min signal för ett trådlöst AirCard
 • min Dell Dimension 8400 går långsamt
 • Dell Inspiron 6000 skärm problem
 • hur man byter antireflexbehandling på en bärbar dator skärm