Dator > Hur felsöker jag en Asus M2N SLI?

 • Hur felsöker jag en Asus M2N SLI?


 • En sviktande Asus M2N SLI kräver moderkort ett nytt moderkort ersättning, vilket är en dyr del. Du vill försöka se till att detta är det verkliga problemet, innan du byter den, men det är ibland svårt att avgöra om den är på moderkortet eller någon annan del som går omkull. Bara för att en dator inte startar betyder inte nödvändigtvis moderkortet är dålig. Det finns andra tecken, t. ex. icke arbetstid hamnar, elektriska brännskador eller lukter och dator frysning som också kan tyda på ett moderkort misslyckande.

  Du behöver:
  eltejp
  . Stjärnskruvmejsel.
  Tryckluft.
  Tvättsprit.
  Luddfri trasa.

  Ingen ström


  1.
  Kontrollera att strömkabeln är ansluten till skrivbordet. Tryck anslutningen i ordentligt på baksidan av datorn och i eluttaget. Många datorer hamnar av misstag skickas till verkstaden på grund av en dålig strömanslutning.
  2.
  Slå på datorn och titta på en levande skärm, lyssna för fans surrande och LED-lampa ljus. En live-skärmen kan vara en svart skärm med tillverkarens logotyp och snabb. Om du inte får video, koppla loss kabeln övervaka video från datorn och koppla in en annan gammal skärm till datorn för att se om det är video. Datorskärmen kan vara dålig och behöver bytas ut om du får bilder med den gamla monitorn. Om du får en skärm och snabb men datorn går inte in i Windows, är detta mer av en hårddisk fråga och inte ett moderkort en.
  3.
  Analysera hur strömavbrottet problemet inträffade. Om datorn plötsligt stängs av utan anledning och bara inte kommer att vända tillbaka på, sedan frågan kan vara med strömmen och inte moderkortet. Slå på datorn och lyssna för fläktljud från baksidan av datorn. Leta efter strömlamporna att komma på. Om du inte hör makt ljud eller ser några LED-lampor så är det förmodligen ett nätaggregat misslyckande. Koppla ur datorn från eluttaget och ta bort eventuella kablar från baksidan av datorn. Vänd datorn runt så har baksidan mot dig. Sätt näsan upp på baksidan fan av strömförsörjningen och avgöra om det finns en bränd elektrisk lukt. Detta är en indikation på att aggregatet är defekt och inte ett Asus moderkort misslyckande.
  4.
  Ta bort skruvarna från baksidan rätt och skjut locket mot dig och stänga av datorn. Lägg ner datorn så att du kan se moderkortet. Kom nära moderkortet och lukta bränt för kretsar. Leta efter svarta brända fläckar. Detta är ett tecken på en misslyckad moderkortet.

  Blue Screens Frys


  1.
  Stäng av och koppla bort datorn från strömkällan. Ta bort den högra sidopanelen från datorn som du gjorde i steg 4 i avsnitt 1.
  2.
  Blås in tryckluft i fläktarna och på moderkortet i datorn. Anslut och slå på datorn. Meddelandet ange om den blå skärmar tar längre tid att visas. Om den blå skärmar tar längre tid att visas kanske processor vara överhettning som orsakas av smutsigt fans. Byt ut den varma diskbänken och fläktar för nya.
  3.
  Bort RAM från moderkortet genom att trycka ut facket spakar med tummen och ring fingrarna. Dra den lösa RAM ut. Torka av den med en trasa doppad i tvättsprit. Byt bara en modul RAM-minne. Slå på datorn och arbeta med det ett tag. Om datorn inte fryser då problemet är RAM och inte moderkortet.

  Okända enheter


  1.
  Uppdatera drivrutiner i datorer som slår på men verkar inte att fungera korrekt. Speciellt när enheter som mus, tangentbord och CD /DVD-enheten ibland upptäcks och ibland inte.
  2.
  Gå till Asus hemsida och ladda ner drivrutiner för moderkortet. Klicka två gånger på ikonerna du laddar ner för att starta installationen.
  3.
  Starta om datorn och ansluter tangentbord, mus och en USB-enhet. Gå till "Start", "Den här datorn" och kontrollera om produkterna är erkända. Kontrollera om ditt tangentbord och USB-enhet redovisas.
  4.
  Byta ut enheter som inte redovisas till andra hamnar. Om de hamnar inte längre igen en viss enhet eller göra så intermittent detta är ett tecken på ett dåligt moderkort.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:orsakerna till en osynkroniserad DSL-modem

Relaterade artiklar


 • Compaq Presario sr5613wm stationär PC specifikationer
 • hur du uppgraderar ASRock bios
 • hur man använder en xD kortläsare
 • kan vissa komponenter i en dator kastas bort?
 • specs på Soyo draken moderkort
 • Dell Inspiron 6000 skärm problem
 • hur man bygger en 2008 media pc
 • hur man kan integrera styrplattan på Acer Aspire One
 • laptop mus alternativ
 • valfria komponenter för en Tablet PC