Dator > problem med ett SD-kort

 • problem med ett SD-kort


 • Secure Digital-kort, mer känd som SD-kort, är minneskort som används i apparater som digitala kameror och mobiltelefoner. . Med möjligheten att inneha ett genomsnitt två till fyra gigabyte (GB) data, dessa kort är fortfarande tillräckligt små för att hålla de enheter som använder dem kompakt. Tyvärr SD-kort har också några kända problem som tillverkarna försöker lösa med att tekniken förbättras.

  Drivrutiner och uppdateringar

  Precis som andra maskin-och programvara, SD-kort så småningom förlorar sin kompatibilitet med olika apparater. Som ett resultat, kan du behöva få nya uppdateringar eller drivrutiner från tillverkaren. Problemet är inte alla tillverkare släppa uppdateringar eller drivrutiner rutinmässigt. Även när tillverkarna inte producerar uppdateringar eller drivrutiner, finns det ingen garanti att de kommer lösa kompatibilitetsproblem med alla enheter.

  Inte igen Card

  De flesta enheter kommer att känna igen ditt SD-kort automatiskt när du sätter in det i kortplatsen. Vissa enheter och operativsystem-till exempel Windows Vista-har problem att känna igen SD-kort, dock. För att åtgärda detta problem, kan du behöva prova olika typer av SD-kort eller justera inställningarna för din enhet, programvara eller operativsystem. Enheter som är beroende av SD-adaptrar tenderar att uppleva denna fråga oftare, eftersom anslutningen mellan enheten och kortet är indirekt.

  Formatering

  Vissa enheter kommer automatiskt formatera ditt SD-kort. Till en början kan detta verka som en stor sak, eftersom detta garanterar att kortet kommer att fungera korrekt med din nuvarande enhet. Tyvärr, en gång format enhet kortet, kanske den inte fungerar korrekt i andra enheter. Om detta händer måste du säkerhetskopiera data och sedan formatera om kortet manuellt.

  Kontakter

  SD-kort lita på mycket tunn metall kontakter för att fungera korrekt. Med tiden kan dessa kontakter blir smutsiga, vilket gör dataöverföringen misslyckas eller att enheten inte erkänna kortet. Detta problem har en enkel lösning-Rengör kontakterna med isopropylalkohol, som rekommenderas av Hewlett-Packard

  säkerhet

  Några SD-kort kommer med säkerhetsprogram. . Denna programvara stoppar obehöriga från att komma åt data på kortet, vilket är mycket användbart om uppgifterna är konfidentiella. Om du glömmer ditt lösenord eller preferenser clearance, dock kan du behöva radera data och /eller formatera kortet helt att återfå privilegier.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:Hur storleksändra en öppen källkod-enhet

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar AMI BIOS
 • fluke 336 specifikationer
 • Hur man testar nätaggregatet på en Power Mac G4
 • hur man ut en MacBook till en s-sladd
 • hur reparera en skrivare och scanner
 • Celeron vs Pentium vs amd
 • hur du importerar skrivarinställningar till en ny dator
 • saker att göra med en ny laptop
 • hur man kan öka den interna Wi-Fi på en bärbar dator
 • hur man bygger en strömsnål dator