Dator > laptop hårdvara frågor

 • laptop hårdvara frågor


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Antistatiskt armband.

  Bärbara datorer, även känd som bärbara datorer erbjuder bekvämligheten med bärbarhet tillsammans med processorkraften i en full-sized dator. Men bärbara datorer ansikte hårdvara restriktioner för att hålla dem små och lätta nog att förbli portabel. Dessa hårdvara begränsningar kan orsaka problem för användare som är skilda från den programvara frågor att alla typer av datorer aktie.

  Enhetsstorlek

  En fråga med vissa bärbara datorer är den lilla storleken av den ingående enheter, inklusive tangentbord och styrplattan . Många bärbara datorer använder en kompakt tangentbord eller en partiell tangentbord utan numerisk knappsats med att spara utrymme. Dessa tangentbord kan vara svårare att skriva på, särskilt för en skicklig stenograf som används till en vanlig externt tangentbord. Laptop spår Elektroderna kan ha mindre precision och utrymme för rörelse än en extern styrplattan, mus eller touch screen på en annan typ av dator.

  Ergonomi

  Använda en bärbar dator under en längre period kan leda till ergonomiska problem och kronisk smärta . Bärbara datorer saknar justeringar såsom att kunna höja eller sänka skärmen. Detta kan orsaka påfrestningar på nacken som användare rum den bärbara datorn vid en bekväm skriva höjd och måste ständigt titta ner för att läsa på skärmen. Små tangentbord också kan hindra användare från att öva rätt hand och handled positionering, vilket också kan orsaka obehag över tiden.

  Reparationer

  Bärbara datorer är notoriskt svåra att reparera. En orsak till detta är den allt-i-ett-format, vilket innebär att en användare vars dator erfarenheter någon form av hårdvarufel är utan hela datorn för den tid det tar att reparera eller ersätta. Bärbara datorer är också mycket kompakt, vilket gör det svårt att komma åt intern maskinvara som RAM-kort, hårddisk eller batteri. I vissa fall försöker reparera håligheter fabriksgarantin och endast auktoriserade reparatörer kan utföra reparationer eller ersätta gammal hårdvara komponenter mot nya.

  Batteritid

  laptop batterier är en viktig fråga för användare som behöver kunna arbete på språng. Större batterier inneha mer makt, men också bidra till storlek och vikt. Laptop batterier förlorar också sin förmåga att hålla laddningen över tiden, vilket minskar deras effektivitet tills batteriet behöver bytas ut och den bärbara datorn fungerar endast när den är ansluten till en strömkälla.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:hur man startar en död laptop

Relaterade artiklar


 • vad är en cyklisk redundans check på en CD?
 • hur man kan stoppa smeta etiketter på laser
 • hur till låsa upp HP Notebook pavilion underhållning
 • specifikationer för en hp pavilion a6010n stationär dator
 • Hur hittar jag IP-adressen på en HP LaserJet 4000-skrivarserien?
 • hur man identifierar en dvi 59-pin-kontakt grafik kort kabel
 • hur man använder en iBook att titta på DVD-skivor på en TV
 • hur man installerar två bildskärmar med ett grafikkort & ett moderkort hamn
 • ominstallation av ett trådlöst nätverkskort
 • hur man öppnar Qosmio