Dator > hur man fixar en Dell Inspiron 3800 fläkt

 • hur man fixar en Dell Inspiron 3800 fläkt


 • Som med varje laptop, är din Dell Inspiron 3800 laptop fläkt ansvarar för att reglera processorns totala temperatur. Om din fläkt slutar fungera, kommer processorn överhettas och orsaka skador på moderkortet och alla omgivande maskinvaruenheter. Överhettning kan också leda till allvarliga prestandaproblem och i vissa fall yngel moderkortet helt. Om du upptäcker att din bärbara dator är överhettad på en regelbunden basis, är detta sannolikt ett tecken på att ditt kylfläkten inte fungerar. Reparera fläkten innebär nedmontering din bärbara dator och städning allt damm och skräp från fläkten.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Tryckluft kan.
  Bomullspinne.
  Tvättsprit.


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort alla kablar och /eller externa enheter från den bärbara datorn. Stäng bildskärmen och placera den bärbara datorn med framsidan nedåt på en plan yta. Orientera datorn så att framkanten är vänd mot dig.
  2.
  Tryck på batteriets avtryckaren, och ta sedan bort batteriet ur facket på undersidan av den bärbara datorn.
  3.
  Tryck på CD-enheten släppa knappen i nedre högra hörnet av den bärbara datorn. Dra CD-enhet ur facket och ställ den åt sidan. Ta bort alla synliga Phillips-skruvarna från den bärbara datorn nedre höljet.
  4.
  Placera den bärbara datorn uppåt och öppna bildskärmen. Stick in en tunn, platt skruvmejsel under den tomma nyckeln i det nedre högra hörnet av tangentbordet. Sakta och försiktigt använda en skruvmejsel för att bända upp tangentbordet ur den bärbara datorn. Placera tangentbordet nedåt på handledsstödet, och sedan koppla tangentbordets bandkabel från moderkortet. Ta sedan bort tangentbordet från datorn.
  5.
  Vrid datorn så den bärbara datorns baksida är vänd mot dig. Ta bort de fyra Phillips-skruvarna märkta "D" från baksidan av den bärbara datorn. Vrid datorn så att framsidan av den bärbara datorn är vänd mot dig igen. Koppla den stora LCD flatkabeln som sträcker sig från den vänstra sidan av skärmen till moderkortet. Ta försiktigt bort hela displayen församlingen från den bärbara datorn.
  6.
  Koppla bort kabeln som går från handledsstödet till moderkortet. Sedan försiktigt bort hela församlingen handledsstödet från den bärbara datorns bas.
  7.
  Leta reda på kylfläkten i det övre högra hörnet av moderkortet. Koppla bort fläktens kabel från moderkortet, och sedan ta bort Phillips-skruvarna säkra det på plats. Lyft försiktigt kylfläkten församling ur den bärbara datorn.
  8.
  Använd tryckluft kan för att blåsa damm och skräp från insidan av kylfläkten. Applicera sedan gnugga (isopropyl) alkohol till en bomullstuss och Torka resterande damm och skräp från fläktens blad. br>

  tips och varningar


 • Om efter rengöring av fläkten datorn fortfarande är överhettning, måste du kanske byta fläkt helt.
 • Använd ett antistatiskt bandet under demonteringen förfarandet för att förhindra elektrisk skada till din laptop.

Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:hur du aktiverar ändra lösenord i OWA

Relaterade artiklar


 • hur man patch en Ethernet nätverkskabel sladd
 • hur testa att en skrivarpatron är äkta
 • Dell Bluetooth fungerar inte
 • Hur du manuellt konfigurera IP-adresser på Xerox WorkCentre 232
 • hur man rengör laptop linser
 • hur man överklockar en AMD Phenom X4
 • hur reparera en disk flash-enhet
 • hur du uppgraderar Windows 2000 maskinvara
 • Toshiba A85-s1072 specs
 • DSL-modem ansluter inte