Dator > Hur felsöker jag en dator som fryser & gör ett ljud kulspruta?

 • Hur felsöker jag en dator som fryser & gör ett ljud kulspruta?


 • Ett högt kulspruta buller eller clunking buller följt av frysning är nästan alltid ett tecken på en sviktande hårddisk. Det kan emellertid också orsakas av en smutsig kylfläns fläkt som gör att processorn överhettas och datorn att frysa. Innan felsökning antingen frågan bör du först göra en säkerhetskopia av alla dina viktiga filer. Detta sätt om hårddisken inte misslyckas när du försöker avgöra vad problemet är dina dokument är säkra

  Du behöver:.
  Tryckluft
  Stjärnskruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Nya hårddisken.
  Ersättning fans.

  hårddisk


  1.
  Ladda ner och installera en hårddisk diagnosverktyg som Active Smart, HDD Health eller hårddisk Scandisk Pro . Dessa är omfattande gratis-verktyg som kommer att skanna hårddisken och berätta om det går dåligt.
  2.
  Öppna programmet och välj den enhet du vill kontrollera från drop-down menyn. I flesta fall skulle vara enhet C:. Klicka på "Scan" eller "Start". Knappkommandon kan skilja sig något från program till program, men alla är lika.
  3.
  Vänta sökningen slutförs och programmet för att berätta om det finns skadade sektorer på hårddisken enheten. Dåliga sektorer är en indikation på en sviktande hårddisk. Byt ut hårddisken om detta är problemet.

  Laptop Fans


  1.
  Koppla den bärbara datorn från sladden och ta bort alla andra externa sladden ansluten till den. Ta bort batteriet. Vänd sidan datorn bottom-up om det är en bärbar dator och titta på ventilerna för att se om de har en massa damm. Känn botten av den bärbara datorn och meddelandet om den känns oerhört varmt efter den bärbara datorn har arbetat under en kort period. Värme är en indikation på damm. Spray tryckluft i botten ventilerna att ta bort damm.
  2.
  Vänd sidan datorn rätt upp och titta på alla sidor för att hitta damm. Spray tryckluft till sida ventiler för att avlägsna damm.
  3.
  Placera den bärbara datorn botten uppåt på arbetsytan och ta bort alla de små skruvar från botten hölje med en Phillips-skruvmejsel. Vänd sidan datorn rätt upp igen så att den bakre är vänd mot dig. Avlägsna skruvarna som håller gångjärnen.
  4.
  Sätt in en skruvmejsel i plast gångjärnet sömmar och bänd uppåt för att lossa. Stäng av datorn runt och öppna fönstret så långt det går. Fortsätt att lyfta makten gångjärnen plattan plast tills de lossnar. Kontrollera din bärbara dator handbok för att se till att detta är den korrekta Power Plate demontering för din modell.
  5.
  Ta bort skruvarna som håller tangentbordet till datorn och lyft upp den från de övre hörnen . Håll tangentbordet med en hand och blåser komprimerad luft i kylfläns fan du ser under tangentbordet.
  6.
  Tillbaka tangentbordet och alla skruvar du tog bort. Anslut nätsladden och sätt i batteriet. Slå på datorn och använder normalt

  bordsfläktar


  1.
  Koppla ur datorn från eluttaget och ta bort alla kablar. Vänd datorn så baksidan vänd mot dig. Kontrollera fläkten strömförsörjning för damm och smuts. Blås in tryckluft i fläkten.
  2.
  Ta bort skruvarna från den högra sidopanelen och skjut tillbaka panelen mot dig för att ta bort den. Kontrollera interiören dator fläkt se till att det inte är dammigt. Blås tryckluft in i datorn för att rengöra den från damm och smuts och se till att rengöra fläkten.
  3.
  Anslut datorn till vägguttaget med baksidan av. Slå på datorn och kolla om fläkten snurrar långsamt och väsnas. Byt ut fläkten om så är fallet. Sätt tillbaka sidopanelen och skruvar.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:hur man fixar skannern på en Lexmark 4550

Relaterade artiklar


 • USB-hårddisk återhämtning för Vista
 • Vad är HP disk sanitzer?
 • hur man ansluter en brännare & starta om spelaren i Media Player 11
 • hur man bränner en DVD från ett SIM-kort
 • hur du uppdaterar bios acpi
 • hur man ställer in Logitech Cordless iTouch
 • Hur kopierar jag ett SafeDisc CD?
 • Hur kan vi anpassa ett äpple ADC-kontakt till DVI
 • Toshiba A105 specifikationer
 • hur du låser bilder på datorn