Dator > Hur du tar isär en Power Mac G4 med dubbla processorer

 • Hur du tar isär en Power Mac G4 med dubbla processorer


 • Power Mac-datorer har tillverkats av Apple så att användaren skulle kunna göra en initial investering i förskott i inköp av maskinen och sedan uppgradera datorn som nyare och mer avancerade grafikkort, ljudkort, bearbetningsföretag eller andra komponenter skapades. Power Mac G4 med dubbla processorer: s hölje funktioner sidopaneler som lätt tas bort så att användaren kan installera komponenter med lätthet. Historiskt sett var det Power Mac G4, som infördes 2000, den första stationära Apple tillverkade med möjlighet till dubbla processorer.

  Du behöver:
  Magnetic platt skruvmejsel
  . Klisterlappar.
  Penna.
  Härskare.
  Förstoringsglas.
  Dubbelhäftande skumtejp.


  1.
  Stäng av maskinen och koppla bort den från strömförsörjningen. Detta kommer inte bara se din egen säkerhet, men säkerheten för de komponenter och information som lagras i din Power Mac.
  2.
  Identifiera var den komponent som du tänker ta bort, byta eller lägg till. Beroende på var komponenten, kan du ta bort olika paneler från höljet av Power Mac. Som ett exempel har Power Mac G4 fem interna enheter, varav två är belägna i framför datorn, medan de övriga tre är i den nedre delen av tornet.
  3.

  Lossa skruvarna sidopanelen i Power Mac hölje. Placera skruvarna på en plats där de inte kommer att tappas bort eller försvinner. Beroende på hur många komponenter som du kommer att ta bort, kan du överväga en organisatorisk metod för att hålla reda på vilka skruvar och delar går där. Använda klisterlappar och skriva korta anteckningar om vilka delar går var i Power Mac kan bidra till att säkerställa att allt är åter sätta sin rätta plats.
  4.
  Mät alla nya komponenter som du planerar att installera så att de passar in i Power Mac G4's Bay. De flesta komponenter kommer troligen att ha mått så att du kan se till att du köper en kompatibel produkt för Power Mac. Som ett exempel, måste SCSI-och ATA-hårddiskar möta en bredd av 100 millimeter och ett djup på 25 millimeter. För att se till att komponenterna är kompatibla, dubbelkolla de krav och enheter som stöds av Power Mac G4 med dubbla processorer genom en auktoriserad Apple-återförsäljare eller Apples support.
  5.
  Ta bort enhetsfack, som glida ut. Detta kommer att skapa mer utrymme för dig att arbeta med andra komponenter om de behöver tas bort eller läggas till. Enhetsfacken identifieras genom att hitta stora tomma utrymmen som omges av en avtagbar bricka.
  6.
  Skruva några komponenter som du tänker ta bort. Koppla bort alla kablar som är knutna till de ingående komponenterna. Var noga med att märka dem med klisterlappar så att du inte glömmer var de tillhöra om du befinner dig behöver installera om dem.
  7.
  Platta och säkra alla kablar eller band som installeras eller placeras med dubbelhäftande skum tejp. Kontrollera att ledningar, kablar eller band inte placeras nära en komponent som kommer att värma upp, vilket kan påverka resultatet för den elektriska kretsen.
  8.
  Installera om alla delar, enheter, brickor, ledningar, och skruvar som behövs för varje komponent. Skruva i fästskruvarna för kåpan. Plug Power Mac G4 kraftförsörjning i och slå på den för att se till att det fungerar korrekt.

  tips och varningar


 • Läs i manualen till din modell. Se också till att du inte ogiltigförklara alla garantier på produkten genom att installera det själv.
 • Om du installerar en RAM uppgradering, kan den bara placeras en väg in i RAM-uttaget. Därför kan du inte installera RAM felaktigt och måste gå igenom hela installationsprocessen igen för att rätta till det.
 • Uppgradering av CD ROM ska innehålla en Apple ROM ombord på CD-ROM enhet, annars den G4 kommer inte att starta från CD, ej heller kommer programmen att kunna bränna Apple specifika cd-skivor eller DVD utan tredjepartsprogram.

Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:hur man använder en dator för att initiera en DVD

Relaterade artiklar


 • instruktioner för demontering av HP nx6110
 • hur man uppgraderar dell moderkort
 • Dell Inspiron 9300 tekniska specifikationer
 • hur man skyddar ett WLAN SD-kort
 • Bose Companion 5 specifikationer
 • hur koppla in datorhögtalare med tre pluggar till en bärbar dator med endast en domkraft
 • Hur man testar ett HP nätaggregat p9 fläkt
 • hur man rikta in bläckpatronerna i HP D2660
 • valfria komponenter för en Tablet PC
 • hur man uppgraderar en hp pavilion zd8000 grafikkort