Dator > typer av dator DVD-skivor

 • typer av dator DVD-skivor


 • Digital Video Disc har vuxit från att vara enbart en digital sätt att titta på dina favoritfilmer till representerar en ny standard för skivan datalagring. I själva verket har termen DVD vuxit till att omfatta flera typer av skivor som kan bära olika mycket information och kan ibland tas bort och återanvändas.

  DVD-R

  DVD-R är ett generellt skiva som är används för att spela in video eller datafiler. DVD-R-skivor innehåller ett organiskt färgämne, som CD-R-skivor gör. Dessa skivor kan rymma upp till 4,7 GB information per lager och finns i ett lager och dubbla format skikt. DVD-R är kompatibel med de flesta vanliga DVD-spelare men kan bara spelas in på en gång. Detta innebär att om ett misstag görs under kopiering, är DVD oanvändbara.

  DVD + R

  Trots att DVD-R-skivor kan läsas i många av de DVD-läsare och spelare, företag som Sony, Dell , Yamaha och Philips krävs det speciella märke av DVD-skiva för användning i deras äldre spelare. Dessa skivor innehåller ett media fasövergång med hög frekvens vinglade spår för att rymma dvd-brännare och spelare från dessa företag.

  DVD-RAM

  DVD-RAM-skivor är inte kompatibla med många DVD-spelare och används främst att lagra data för användning på datorer. Denna typ av DVD skiva måste användas antingen i en sluten eller icke sluten kassett och används i en industriell eller säker kontor kapacitet. Dessutom används denna DVD-skiva en återskrivbar bläck som kan raderas och skrivas om för att redigera eller ersätta lagrad information. Dessa skivor förväntas pågå i minst 30 år och kan skrivas om upp till 100. 000 gånger.

  DVD-RW

  En annan RW-skiva är DVD-RW. Dessa skivor behöver inte vara i en kassett och finns i 4,7 GB kapacitet. DVD-RW-skivor (även känd som DVD-R /W och DVD-ER) är kompatibla med de flesta DVD-enheter och spelare och kan spela in både video och data. Dessa skivor använder en fasförändringsmedia raderbara bläck som är lägre i reflektionsförmåga än DVD-R eller kommersiella DVD-media. Detta kan orsaka problem när de försöker spela upp video i äldre DVD-spelare.

  DVD + RW

  DVD + RW, som DVD + R, är ett format som används av äldre Philips, Sony, Hewlett-Packard, Dell, Ricoh och Yamaha produkter. Skivan är också omskrivningsbar och inkluderar den höga frekvensen vinglade spåret ingår i DVD + R-skivor som gör dessa skivor mer kompatibla med DVD-enheter som dessa företag.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:enkla sätt att avinstallera min HP Deskjet F2100 programvara

Relaterade artiklar


 • hur man demonterar en HP ze4220
 • HP Pavilion s7520n specifikationer
 • digital hinote ultra 2000 Notebook specifikationer
 • hur man uppgraderar bios på en Zotac 790i ultra
 • hur du flyttar en bärbar dator medan hårddisken snurrar
 • hur man byter Fujitsu LifeBook N-serien CMOS-batterier
 • hur man gör en stationär dator springa genom en bärbar monitor
 • hur du aktiverar Bluetooth på Acer 260
 • hur du uppgraderar Windows 2000 maskinvara
 • hur man skapar en startdiskett för en saknad NTLDR