Dator > sätt att beskriva olika typer av datorer

 • sätt att beskriva olika typer av datorer


 • Du behöver:
  kryssmejsel

  I både professionella och hemmiljö, datorer har revolutionerat människors sätt att göra affärer och underhållning. . Du kan klassificera dessa mångsidig och användbar maskiner på olika sätt. Dessa klassificeringar kan hjälpa dig att avgöra vilken typ av dator som är bäst för dig baserat på dina tekniska behov. Alla metoder för att beskriva datorer berätta information om datorns kapacitet och design.

  Storlek och form

  Storlek och form att särskilja en typ av dator från en annan. Till exempel, bärbara datorer som IPAD är mycket mindre än vanliga stationära datorer. Likaså traditionella stationära ger mindre utrymme för interna komponenter än tornet datorer. Storleken och formen också ange vilken maskinvara kan förekomma. Exempelvis stationära och bärbara datorer regelbundet har oftast en CD /DVD-enhet, och nyare datorer kan funktionen Blu-ray enheter. Dessa enheter kan inte vara tillgängliga på mini bärbara datorer eftersom det inte finns tillräckligt utrymme för interna komponenter som hårddisk och extra CD /DVD-enheten. Likaså större datorer tenderar att ha fler portar och kopplingspunkter.

  Speed

  Ett sätt att beskriva datorer är att lista den övergripande hastigheten på maskinen, liksom hastigheten i separata interna komponenter såsom processor och hårddisk. I allmänhet har högre hastighet på datorn, desto bättre maskinen kan hantera data. Detta leder till att kunna göra mer arbete snabbare. Eftersom hastigheten påverkar datorns prestanda, det är det sätt tillverkarna brukar beskriva maskiner. Termer såsom varv per sekund, Random Access Memory, gigahertz, megahertz och kilobyte per sekund, klockfrekvens, dataöverföring och bandbredd gäller det frågan om hastigheten på datorn

  Funktionalitet

  Du kan beskriva datorer baserade på. funktion för vilken de är avsedda. Till exempel kan du beskriva din dator som en "gaming dator" om du använder den för att spela videospel. Detta indikerar vanligtvis en hög hastighet processor och bra grafik kort, samt en stor mängd minne, och dessa faktorer är nödvändiga för spel att spela ordentligt. På samma sätt kan en arbetsstation dator vara konstruerad speciellt för att hantera tillverkningsprocesser-det vill säga att arbeta med en datorstödd konstruktion /datorstödd tillverkning system. Dessa datorer har mikroprocessorer som persondatorer, men processorn är mer kraftfull och arbetsstationen datorn i allmänhet har en bättre skärm. Andra datorer kan vara utformade för att användas som stordatorer och tusentals stöd av instruktioner per sekund, eller de kan vara superdatorer och hundratals stöd miljoner instruktioner per sekund-superdatorer är gemensamma för uppgifter som kräver massor av siffertuggande, exempelvis väderprognoser.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:hur man identifierar en dvi 59-pin-kontakt grafik kort kabel

Relaterade artiklar


 • hur du skannar och skriva ut streckkoder
 • Vilka är de viktigaste komponenterna i ett system ombord?
 • hur du synkroniserar en Palm Pilot med Outlook
 • hur du säkerhetskopierar en HP mini
 • Fujitsu s7010d specifikationer
 • Vilka är de klasser av Micro SD-kort?
 • hur du ställer in ett TV Wonder digitala kabelmottagaren
 • hur man överklockar en Centrino Duo 1.60ghz cpu
 • Hur felsöker jag en Canon iP1800 i Windows Vista?
 • hur man uppgraderar ett Phoenix Award BIOS