Dator > hur man installerar en ny CPU på en Acer Aspire bärbar dator

 • hur man installerar en ny CPU på en Acer Aspire bärbar dator


 • Byte eller uppgradering Central Processing Unit (CPU) i en bärbar dator kan verka som en skrämmande uppgift för någon som är bekant med hårdvara, men processen kan slutföras utan någon specialutrustning och kan lätt göras hemma. Installationen av en ny processor i din Acer Aspire bärbar dator kan förbättra det totala resultatet och göra datorn att känna helt nya igen

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  Liten platt skruvmejsel.
  Termisk pasta.
  Tvättsprit.
  Tops.


  1.
  Stäng av din bärbara dator och koppla bort alla kraftkällor. Detta inkluderar battericell.
  2.
  Förvandla din bärbara dator upp och ned och placera den på en ren, platt och väl upplysta yta. På undersidan av den bärbara datorn, kommer du att se tre paneler. Den minsta panelen är hårddisken luckan. Den näst största panel är batteriet cellen. Den tredje och största panelen är luckan för minnet, interna trådlösa nätverkskort (om det ingår) och CPU.
  3.
  Lossa skruvarna från hårddisken panelen och den stora CPU-luckan med hjälp av Phillips skruvmejsel. Ta försiktigt bort dessa paneler och ställ dem åt sidan. Se till att inte förlora någon av skruvarna.
  4.
  Ta bort CPU-fläkten. CPU-fläkten är säkrad med två till tre skruvar, beroende på den specifika modell av bärbar dator. När du har tagit bort skruvarna, lyft fläkten från moderkortet och koppla bort fläkten kabeln.
  5.
  Koppla bort kylflänsen. Kylflänsen är det kopparrör som leder mellan yttre ventiler och processorn. Kylflänsen ansluts med fyra skruvar runt processorn. Skruvarna är numrerade från 1 till 4. Ta bort skruvarna i ordning, med nr 1. När alla skruvar har avlägsnats, försiktigt lyfta kylfläns upp och ställ den åt sidan.
  6.
  Ta bort den befintliga processorn. Använd en liten platt skruvmejsel och vrid den lilla skruven bredvid processorn moturs. Skruven kommer bara åt cirka 1 /4 varv. Detta kommer att låsa upp processorn. När processorn är olåst, lyft den från moderkortet och ställ den åt sidan. Var noga med att inte få någon av de befintliga termisk pasta på någon av de andra komponenter på moderkortet.
  7.
  Sätt den nya processorn i porten. Processorn passar bara i porten på ett sätt. Tvinga inte. Stiften på undersidan av processorn ska enkelt linje med motsvarande hål i hamnen. När processorn sitter, rotera låsskruven medurs för att säkra processorn.
  8.
  Ta bort eventuella rester av termisk pasta från undersidan av kylflänsen. Om pasta torkas på, använda några bomullspinnar och gnugga alkohol för att avlägsna den.
  9.
  Applicera en ärtstor mängd ny termisk pasta på mitten av processorn. En svart rektangel i mitten av processorn är den faktiska datorchip. Chipet är allt som behöver täckas.
  10.
  Sätt ihop datorn. Sätt fast kylfläns och CPU-fläkten. Skruvarna i kylflänsen måste installeras i nummerordning. Glöm inte att koppla in CPU-fläkt tillbaka in i moderkortet. När du har anslutit de inre komponenterna tillbaka paneler till datorn och dra åt alla skruvar.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:hur du tar bort en DC jack

Relaterade artiklar


 • hur man byter fläkt på Compaq Presario 2700us
 • specifikationer för IBM Thinkpad
 • funktionerna i virtuellt minne
 • hur att migrera från en palm till en björnbär
 • Vilka är de klasser av Micro SD-kort?
 • Acer Aspire am5641-85560a E2200 specifikationer
 • programvara för Microsoft trådlöst tangentbord
 • Lägga till ett system fläkt till en dator
 • Hur identifiera och reparera röd huggorm hårddiskar
 • hur man uppgraderar minnet på en Tablet PC