Dator > hur man byter moderkort på en Acer Aspire T310

 • hur man byter moderkort på en Acer Aspire T310


 • Byte av Acer Aspire T310 moderkort är ett nödvändigt ont när datorn startar för att ha frågor som vandrande USB-och PS2-portar, ständigt blå skärmar eller kompletta strömavbrott. Lyckligtvis ersätta denna desktop moderkort är inte en svår uppgift, och de flesta Acer skrivbord fungera bra med generiska delar moderkort ersättning. Kolla på baksidan av skrivbordet med portar på moderkortet du väljer att se till att de är på samma plats så det nya moderkortet passar i det gamla fallet. Ett enklare sätt att göra detta är att ta din gamla moderkortet i datorn tillbehör butik för att hitta en kompatibel moderkort. Du kan också jämföra de hamnar på den gamla moderkort med bilder och specifikationer för nya moderkort från nätbutiker som New Egg, nördar eller Amazon

  Du behöver:. .
  Nya kompatibla moderkort
  Phillips skruvmejsel med långt skaft.
  2 till 3 Phillips skruvmejslar med olika medelstora tips.
  Termiskt fett.


  1.
  Granska din Acer Aspire T310 dator innan du börjar att ta isär datorn för att kontrollera panelen demontering. Koppla bort alla kablar från baksidan av skrivbordet, inklusive nätsladden.
  2.
  Vänd på datorn så har baksidan mot dig. Ta bort skruvarna som håller den högra sidopanelen på plats och skjut panelen mot dig för att ta bort den. Ställ panelen åt sidan.
  3.
  Koppla bort elkablar från moderkortet genom att trycka stiftet sidan trycket i och dra plast kontakten uppåt. Ta bort data kablar från moderkortet genom att koppla dem. Dessa gå till CD /DVD-enhet och hårddisk. Koppla ljudkablar på samma sätt. Ta bort kontakten strömbrytaren på samma sätt. Var uppmärksam på hur kablarna är anslutna, så du ansluter på samma sätt. En kabel ansluts i omvänd kan orsaka en elektrisk kort.
  4.
  Koppla loss kablarna från hårddisken och CD /DVD enhet i framför datorn. Detta gör att du enkelt kan dra ut strömförsörjningen. Ta bort skruvarna som håller rektangulära strömförsörjningen på plats. Detta är den enhet som har en fläkt i ryggen och sitter längst upp till höger på baksidan. Håll kraftförsörjning medan lossa skruvarna eller kommer det att falla på arbetsytan. Lägg det åt sidan så att du kan få full tillgång till moderkortet.
  5.
  Lägg ner datorn fallet ner så att du kan se moderkortet om platt. Ta bort alla enheter kort i PCI-eller PCI-E-kortplatser. Dessa kort sitter i slots vinkelrätt mot moderkortet och är beläget i centrum av datorn. Observera att vissa datorer inte har några kort installerat i spåren. Ta bort skruven som håller kortet hamnar på baksidan av datorn och dra ut kortet försiktigt.
  6.
  Ta bort alla skruvarna som håller moderkortet till metallhölje. Dessa kommer att vara i hörnen och två eller tre kommer att placeras mot mitten av moderkortet.
  7.
  Lyft ut moderkortet av lätta att dra från ett hörn. Om moderkortet fortfarande känns ordentligt fastsatt i fallet, har du missat en skruv och behöver hitta och ta bort den.
  8.
  Lägg moderkortet platt på ditt arbete yta och avlägsna kylflänsen och fläkt montering genom att släppa trycket lås med tummen och ringfingret ställa, sätta press på motsatta sidor av kylflänsen. Några kylflänsar kommer att ha skruvar att fästa den på moderkortet, så du måste ta bort dessa. Vicka kylflänsen från processorn. Det kan tyckas fastnat på grund av den termiska fettet placerad mellan processorn och kylflänsen. Fortsätt vickar den tills den lossnar. Släpp processorn låsspaken genom att lyfta upp den. Lyft processorn från moderkortet och placera den med stiften uppåt åt sidan. Undvik att processorn på stiften eftersom detta kommer att böja stiften.
  9.
  Tillbaka processorn på nya moderkort. Kolla ner på processorn och processorn facket för att se rätt PIN-anpassningen. Processorn borde helt enkelt plugga in utan någon nödvändig kraft. Om du använder våld för att göra stiften gå i facket då de inte hamnar rätt. Byt ut låsspaken. Lägg termiskt fett till toppen av processorn och placera kylflänsen på toppen. Tryck pressade låsspaken på plats och sätt tillbaka alla nödvändiga skruvar.
  10.
  Sätt i det nya moderkortet i fallet och dra åt skruvarna på plats. Sätt ihop alla delarna du tog bort i omvänd ordningsföljd.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:hur man demonterar en gateway

Relaterade artiklar


 • felsökning av en Samsung datorskärm
 • hur man skall avgöra bläcknivåer på en HP P2015
 • hur man kan jämföra dator processorer
 • hur du ställer in en thinkpad
 • grundläggande komponenter i en digital dator
 • hur till låsa upp HP Notebook pavilion underhållning
 • Hur du kopierar filer från UDF format till CD
 • hur man ansluter en Intel iMac till en RGB-TV
 • hur man gör en CAT6-kabel
 • hur reparera tangentbordet för en Acer TravelMate 230