Dator > hur man byter en T41 trådlös

 • hur man byter en T41 trådlös


 • Om din IBM ThinkPad T41 laptop är inte längre kan ansluta till trådlösa nätverk, är en defekt trådlöst mini-PCI-kort troligen orsaken till problemet. Byte av trådlösa kortet i T41 är inte alltför svårt om du har grundläggande kunskaper om hårdvara och är händig med en skruvmejsel

  Du behöver:. .
  Ersätter mini-PCI trådlöst kort
  Phillips skruvmejsel, No
   2.
  Syl.
  Antistatiskt armband.


  1.
  Power-off IBM ThinkPad T41 laptop. Stäng den bärbara datorn och koppla bort nätsladden strömadapter. Koppla ur alla andra kablar och kringutrustning från datorn.
  2.
  Vänd på T41 över så att den står inför bottom-sidan uppåt. Tryck batteriet lås-spaken till vänster och håll den på plats när du glider ut batteriet ur dess viken.
  3.
  Leta reda på hårddisken luckan på den övre högra sidan av den bärbara datorn (när batterifacket är längst ner). Ta bort hårddisken täcka fästskruven med stjärnskruvmejsel. Ta bort locket och ställ den åt sidan.
  4.
  Bort de fyra skruvarna i mitten av den bärbara datorn som har bilder på mini tangentbord bredvid dem. På vissa T41 bärbara datorer, kan skruvarna har en "3" bredvid dem i stället. Vrid T41 sida laptop rätt upp och öppnar LCD-skärmen.
  5.
  Tryck tangentbordet kanten täcka fram vid den punkt strax under strömbrytaren. Tryck kanten locket tills den lossnar och ta sedan bort tangentbordet kanten locket på T41 laptop. Skjut tangentbordet en aning framåt, lyft ut den bärbara datorn. Koppla bort tangentbordet bandkabel från moderkortet.
  6.
  Vrid bärbar tillbaka och ta bort alla skruvar nära framkanten av datorn märkt med "1" eller med en bild av en mini kretskort. Ta bort alla skruvarna med en "2" etikett bredvid dem.
  7.
  Vrid T41 tillbaka. Använd en syl för att försiktigt bända tangentbordet bezel från basen av den bärbara datorn chassit. Lyft upp på ramen och ta bort pekplattan flatkabeln från moderkortet. Ställ på ramen locket åt sidan.
  8.
  Koppla de två pluggarna antennuttaget från mini-PCI-kort. Tryck klämmorna för det trådlösa kortet utåt tills den yttre kanten av mini-PCI-kortet dyker upp. Dra det trådlösa kortet ur kortplatsen.
  9.
  Placera det nya trådlösa kortet med facket. Var noga med att inte röra vid metall kant trådlösa kortet, tryck sedan på kortet ordentligt i kortplatsen. Tryck ned kortet tills det låses på plats.
  10.
  Anslut kontakterna antenn kontakten till det nya trådlösa kortet. Återmontera T41 genom att vända på stegen du använde när du montera ned den.

  Tips och varningar


 • Var noga med att bära antistatiskt innan du rör komponenterna i din ThinkPad T41 bärbar dator. Delarna är mycket känsliga för elektrostatiska urladdningar.

Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:cpu uppgraderingar för paviljong dv6227cl

Relaterade artiklar


 • Linksys VPN minimikrav
 • hur man gör en självtest på en HP LaserJet 4
 • Hur konvertera en gammal laptop skärm
 • IBM T40 laptop specifikationer
 • hur man kopierar filer till en CD med behörigheter
 • hur till återvinna en oläslig disk
 • AMD-kompatibel moderkort
 • hur man bygger en egen NAS kapsling
 • hur man byter en växelströmsgenerator i en Compaq Presario V2000
 • hur man använder skrivare i Windows CE