Dator > gemensamma mikroprocessorer

 • gemensamma mikroprocessorer


 • Många hänvisar till mikroprocessorer eller centralenheter (CPU) som "hjärnor" på datorn. Mikroprocessor utför beräkning av enorma mängder data. Intel Corporation introducerade den första centralenheten år 1971, Intel heter processorn "4004" chip

  Betydelse

  Sedan introduktionen av den första chip har tillverkarna fördubblat kapaciteten av mikroprocessorer vartannat år. . Denna förmåga att öka mängden transistorer på ett chip utvecklat namnet "Moores lag". Mikroprocessor tillverkarna ständigt göra förbättringar med snabbare processorhastighet, ökad funktionalitet och möjligheten att behandla mer komplicerade applikationer.

  Intel processorer Näringsliv

  Intel Corporation har en mikroprocessor som kallas Intel Core vPro, som används specifikt för affärer datorer. Denna processor ger låg energiförbrukning --- ett energisparläge kapacitet som hjälper datorer uppfyller U. S. Environmental Protection Agency (EPA) ENERGI star1 krav. Detta frivilliga program har till syfte att göra datorer och andra system mer energieffektivt.  Intel uppger på sin webbplats att tillsammans med att tillhandahålla energi effektivitet, bidrar detta mikroprocessor företag att minimera underhåll kostnader på grund av möjligheten att diagnostisera, isolera, reparation och konfigurera processorn från avlägsna platser. Dessutom har processorerna inbyggd förbättrad säkerhet och filter försvar som ger garantier för bärbara och stationära datorer mot skadlig kod. Denna processor fungerar fortfarande effektivt i infekterade datorer eller när operativsystemet har inte svarar på grund av infektion.

  Core Processor Notebook

  Intel har en rad av Core mobila processorer --- Core i3, Core i5 och Core i7 --- som använder teknik som bygger på ett utkast som kallas Westmere. Westmere kombinerar en dual-core 32-nanometer (nm) processor tillsammans med en single-core 45-nm grafikprocessor --- Alla på samma chip. En dual-core processor har egentligen två separata mikroprocessorer bakat på samma integrerad krets eller kisel chip.  Core i5 och Core i7 processorer har förmågan att stänga av en motor och överladda varvtal och kapacitet för den andra processorn att arbeta genom tung arbetsbelastning. Den grafiska processorn ligger på chipet bidrar till att uppnå snabbare och smidigare datautbyte med mikroprocessor.

  AMD Athlon-processorer

  Advanced Micro Devices (AMD) har en av de största linjerna mikroprocessorn produkt efter de Intel Corporation. AMD har en rad av mikroprocessorer med varumärket Athlon, som möjliggör för mindre, smalare och energisnåla datorer. AMD fick EPA erkännande för sin Cool'n'Quiet teknik. En annan teknisk utveckling som kallas HyperTransport minimerar data flaskhalsar minskar system latens eller reaktionstid och ökar systemets bandbredd. Dessa processorer fungerar med flesta stora operativsystem, inklusive Windows Vista, Windows NT och Linux. Nuvarande Athlon mikroprocessorer omfatta AMD Athlon X2 och AMD Athlon II.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:utveckling av den första datorn

Relaterade artiklar


 • hur du skickar ett dokument från en pc till en fax-server
 • hur du fyller Kodak bläck
 • vilken typ av grafikkort passar i en emachine?
 • hur man kan lösa DDR2 låsningar
 • hur man bränner en DVD från ett SIM-kort
 • skäl för en hårddisk krasch
 • hur man installerar en kanon kopiator ic2300 fax
 • hur reparera gångjärnen på HP zv6000
 • Compaq Presario V5000 specifikationer
 • Hur installerar jag en ase380-ud421a grafikkort för en Acer Aspire?