Dator > felsökning av en bluetooth som förbinder två macs

 • felsökning av en bluetooth som förbinder två macs


 • Mac-datorer är kompatibla med Bluetooth-teknik som deras PC motsvarigheter. Denna trådlösa protokoll gör att du kan "para ihop" Mac med en annan "Bluetooth"-enhet, inklusive en annan Mac eller dator. När "paras", de två datorerna kan se och dela filer och data mellan på varandra utan en fast anslutning. Ibland kan problem uppstå som orsakar en försening i anslutning eller en störning. Bluetooth finns på många Apple bärbara och stationära datorer
  1.
  Klicka på "Bluetooth"-ikonen i övre högra hörnet på skärmen bredvid "batteriikonen" på den första Mac. Klicka på "Slå på Bluetooth" i rullgardinsmenyn.
  2.
  Re-klicka på ikonen "Bluetooth" och se till att "upptäcka" är markerat av. Om det inte är, klicka på "identifierbar" så att datorn ska ses av andra "Bluetooth"-enheter.
  3.
  Upprepa steg 1 och 2 på den andra Mac. "Bluetooth"-ikonen på både Mac ska nu finnas en svart färg istället för grå. Gå tillbaka till den första Mac och klicka på ikonen "Bluetooth" en gång till.
  4.
  Titta under "Devices" på väg till den andra datorn. Om du ser det, klicka på den och välj "Koppla ihop med enhet" eller "Anslut till enhet. " Om du inte ser den, klicka på "Browse Device" och välj den andra Mac ur listan med enheter. Om den andra Mac inte är närvarande, fortsätt till Steg 5-annars vidare till steg 6
  5
  Klicka på "Systeminställningar" ikonen i Mac OS X Dock. . . Välj "Bluetooth" och klicka på den lilla "+"-tecknet knappen på "Bluetooth setup"-fönstret som visas. Vänta på laptop för att söka efter närliggande enheter och välja den andra Mac ur listan. Välj "Fortsätt".
  6.
  Ange PIN-koden när du tillfrågas. Om pop-up skärmen som en PIN-kod, gå till den andra Mac och ange PIN-numret på pop-up fönster som visas och välj "Fortsätt" eller "Anslut". Om anslutningen misslyckas, kontrollera att PIN-numret och försök igen. Om anslutningen fortfarande inte, fortsätt till steg 7.
  7.
  Gå tillbaka till "Bluetooth" under "Systeminställningar" på den första Mac. Markera den andra Mac i vänster listan och tryck på knappen "-" för att ta bort Mac. Tryck på "+" knappen och vänta på den andra Mac visas och välj att Mac. Ange den nya PIN på den andra Mac och välj "Anslut".
  8.
  Bläddra filer på den andra datorn genom att klicka på ikonen "Bluetooth" följt av posten för den andra datorn. Om filerna inte är tillgängliga, gå till den andra datorn. Välj "Systeminställningar", följt av "Bluetooth". Klicka på "Sharing Setup"-knappen och kontrollera att "Bluetooth sharing" val i den vänstra kolumnen är markerad av. Du kan uppmanas att ange att Mac administratör lösenord för att bekräfta denna delning.

  Tips och varningar


 • Ibland "pinnen" kan kallas en "pass nyckel. " Om du inte får en redan skapad stift eller nyckel, skapa egna den första Mac och ange samma nummer på den andra Mac när du tillfrågas.
 • När den är inställd på "identifierbar" läge, eller båda Mac kan vara synliga för andra Bluetooth-enheter. Acceptera inte ihopkopplingen från någon enhet som du inte känner igen.

Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:specs på hp pavilion moderkort

Relaterade artiklar


 • vilken funktion gör en DVD-inspelare göra?
 • hur man överklockar en AMD 3700
 • SATA strömkabel specifikationer
 • hur man installerar Leopard på en iMac G4
 • bärbara datorer jämförelse
 • specs på Soyo draken moderkort
 • Dell Inspiron 4150 batteri specifikationer
 • mikroprocessor projektidéer
 • hur man använder en HDTV som en andra skärm
 • Hur tar jag bort en otillgänglig skruven från D-enheten av en Dell 4600?