Dator > Instruktion för byte av moderkortet i en Acer 5100 notebook

 • Instruktion för byte av moderkortet i en Acer 5100 notebook


 • Moderkortet är en komponent som övervakar och styr alla andra komponenter i ett datorsystem. Som en så integrerad del av ett system, kommer datorn fungerar inte när moderkortet inte fungerar. Du kan köpa och installera ett nytt moderkort i din Acer 5100 Notebook om den gamla styrelsen slutar fungera genom att demontera hela systemet. Inför en sådan komplex uppgift, kanske du vill styra bort från att ersätta moderkortet i din Acer 5100, om du inte är bekant med de interna komponenterna i bärbara datorer, och i stället köpa ett nytt system.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . Tunn, platt redskapen.


  1.
  Stäng av datorn och dra ur laddaren kabeln. Vänd den bärbara datorn upp och ned. Skjut batterispärren till vänster, och ta bort batteriet.
  2.
  Leta reda på stora plastkåpan i det övre högra delen av datorns undersida. Ta bort de fyra skruvarna som håller fast locket med hjälp av en Phillips skruvmejsel. Ta bort plastskyddet.
  3.
  Ta bort skruven till vänster om den stora plastlocket, nära RAM-moduler. Denna skruv säkrar den optiska enheten. Skjut den optiska enheten ut. Observera att du kan behöva driva enheten utåt inifrån det stora plastlocket med en tunn, platt redskap, om du har problem med att ta bort det.
  4.
  Ta bort de två skruvarna hårddisken täcker, under den stora luckan. Ta bort hårddisken locket. Grip den svarta plast fliken på höger sida av hårddisken och dra den till höger för att ta bort hårddisken.
  5.
  Ta bort RAM-moduler av nyfikna de två plast spärrarna isär . Extrahera RAM-moduler.
  6.
  Leta reda på nätverkskortet, till höger om minnesmodulerna och under fläkten. Koppla loss kablar och bänd plast spärrarna isär för att släppa det trådlösa kortet (ungefär som RAM-moduler). Utdrag ur kortet.
  7.
  Lokalisera de två skruvarna på toppen av kylfläkten, över det trådlösa kortet. Ta bort skruvarna med en stjärnskruvmejsel och dra ur kabeln från moderkortet. Utdrag kylfläkten.
  8.
  Vänd på 5100 över och öppna skärmen. Leta gångjärnet bezel, ovanför tangentbordet. Detta är en plastremsa som täcker tangentbordet skruvarna. Bänd bort det på kanten med en tunn, platt redskapen.
  9.
  Bort de två skruvarna under gångjärnet bezel och ovanför tangentbordet. En är nära "F5"-knappen. Den andra är nära "F10"-knappen. Lyft tangentbordet upp från toppen och koppla loss bandkabeln under den. Försök inte att ta bort tangentbordet tills du kopplar bort flatkabeln eller kan skadas.
  10.
  Koppla den tunna vita LCD-kontakten under gångjärnet bezel. Ta bort fyra skruvar på varje gångjärn som håller fast skärmen i målet. Separera displayen från fallet och lägg det åt sidan.
  11.
  Ta bort skruvarna ovanför handledsstödet under tangentbordet. Vänd den bärbara datorn och ta bort de 12 återstående skruvarna på undersidan av locket. Dessa skruvar håller toppen och botten av locket tillsammans. Separera locket och botten täcka hjälp av en tunn, platt redskap och ta bort locket.
  12.
  Ta bort skruvarna som DVI-och VGA-portar till styrelsen, nära skärmen gångjärn . Ta bort hamnarna.
  13.
  Ta bort skruvarna som nätverksport och ställa hamnen undan.
  14.
  Ta bort skruvarna som håller ljud in-och uttag utgång. Ta uttagen och ställ dem åt sidan.
  Femton.
  Ta bort de sista skruven fäster moderkortet i nedre delen av fallet. Ta bort moderkortet.
  16.
  Tillbaka moderkortet och sätta ihop den bärbara datorn efter demontering i omvänd.

  Tips och varningar


 • Märk skruvarna som du tar bort dem så att den bärbara datorn är lättare att montera ihop.
 • Akta er för elektrostatisk urladdning, som permanent kan skada de interna komponenterna i din Acer 5100.

Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:ominstallation av ett trådlöst nätverkskort

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in ljudet i Windows 3.1
 • Hur du tar isär en Dell platt bildskärm
 • hur man återställer filer på en zip-disk
 • IBM T40 laptop specifikationer
 • hur man fixar en datorskärm
 • hur man öppnar en Logitech mx5000 tangentbord
 • gateway 2000 solo 450sx lcd inverter installationsinstruktioner
 • hur man ansluter en brännare & starta om spelaren i Media Player 11
 • hur många megabyte Kan en DVD butik?
 • hur du ställer in skrivare för LAN dela