Dator > Felsökning en HP muspekaren

 • Felsökning en HP muspekaren


 • Liksom andra styrdon, är din Hewlett-Packard mus inte immuna mot problem, bland annat musens pekare hoppar runt på skärmen och frysa på plats. Problemen är frustrerande och sakta ner dig, särskilt när du använder kopiera och klistra funktioner eller försöker navigera på en webbplats på HP-system. HP muspekaren problem hända på både trådbunden och trådlös mus modeller, men med några åtgärder för felsökning, kan du lösa problem och komma tillbaka till att använda ditt system mus

  Du behöver:.
  Ljust eller ogenomskinlig musmatta .
  Vitt pappersark.
  Plastbehållare.
  Diskmedel.
  Varmt vatten.
  Pappershanddukar.
  Bomullspinnar.
  Isopropylalkohol.
  Alkaliska batterier.

  Stoppa muspekaren från Agera oförutsägbart


  1.
  Lyft musen och placera den på en ljus eller ogenomskinlig musmatta eller vitt pappersark, om du använder en trådlös mus. HP trådlös mus kanske inte fungerar korrekt på en svart, räfflad, metall, glas, reflekterande eller genomskinliga ytor. Svarta ytor kan också bryter HP mus batteri nivå.  Om den trådlösa musen pekaren är fortfarande agerar oförutsägbart, komplett stegen i "Byta en trådlös mus batterier"-avsnittet.
  2.

  Lyft musen och vänd på den, om du använder en mus med en boll och rullar. Du kommer att se en boll hålls på plats med en ring. Vrid ringen motsols för att ta bort och släppa kulan.
  3.
  Fyll en plastbehållare med 1 msk. av diskmedel och 1 kopp varmt vatten. Doppa bollen i såplösning tre till fyra gånger för att avlägsna damm, smuts och fett. Torka av kulan torra med hushållspapper.
  4.
  Doppa en bomullspinne i en flaska isopropylalkohol, finns på apotek och hem centra förbättring. Torka musens rullar och det område som kommer i kontakt med bollen med alkohol-indränkt bomullstuss. Doppa en ren bomullstuss i alkohol och upprepa tills rullarna och andra områden är rena.
  5.
  Låt musen lufttorka innan du sätter tillbaka bollen i enheten och vrida ringen medurs.

  Byta en trådlös mus batterier


  1.
  stänga av den trådlösa musen över, slå sin strömbrytaren till läge "Av" och ta ut musens batteriluckan.
  2.
  Ta ur batterierna och installera nya alkaliska batterierna i musen enligt diagrammet på musens batteriluckan eller "+" och "-". . skyltar på musens batteritråget
  3
  Stäng musens batteriluckan och vrid dess strömbrytare till läge "ON".  Testa den trådlösa musen och om det fortfarande inte fungerar, gå vidare till "Ytterligare felsökning".

  Ytterligare felsökning


  1.
  Ta bort eventuella föremål, inklusive högtalare och metallföremål, blockerar vägen mellan din HP trådlös mus och dess mottagare.

  2.
  Starta om HP-dator genom att klicka på "Start", "Stäng av datorn" och "Starta om. " Om den trådlösa musen är fortfarande inte fungerar, gå vidare till nästa steg för att synkronisera enheten.
  3.
  Hitta din HP trådlösa mus USB-mottagare och ta bort den från datorns USB-port. Vänta 10 sekunder och anslut mottagaren.
  4.
  Vänta verksamheten ljus att gå ut på mottagaren, tryck sedan på knappen "Anslut" på undersidan av din trådlösa mus i 10 sekunder eller tills den blå aktivitet ljuset lyser på mottagaren. Släpp knappen --- din trådlösa musen är nu synkroniserade.

  Tips och varningar


 • Electronics, kan bland annat mobiltelefoner och bärbara musikspelare, också störa HPs musens pekare. Ta bort alla elektronik sitter nära eller inom musen väg till mottagaren och sedan försöker använda musen.

Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:Hur är kretskort gjort?

Relaterade artiklar


 • Hur tar jag bort skruvarna från en ecs557?
 • om utrymmessnål stationära datorer
 • hur man hittar en dvd tillverkare
 • hur du återställer dllcache filer
 • hur man uppgraderar ett grafikkort i en hp pavilion bärbar dator
 • hur du kopierar en cd startsektor till usb
 • hur man installerar en Sony DVD-spelare
 • hur man använder moderkort video på en bärbar dator
 • Avinstallera en HP C4200
 • hur man spela upp ljud genom två ljudkort