Dator > saker att göra med en ny laptop

 • saker att göra med en ny laptop


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Anti-statiskt armband.

  Beroende på individuella behov, finns det en uppsjö av aktiviteter att njuta av på en ny laptop. Det finns musik, film, Internet och e-post för att hålla kontakten med vänner, familj och affärsbekanta. En bärbar dator ger också möjlighet att arbeta under resan. Oavsett om du använder den bärbara datorn hemma, på kontoret eller på vägen, se till att göra följande saker så det fungerar som det behövs.

  Installera antivirusprogram

  För att undvika virus från att attackera en dator och orsakar skada data eller hårddisk, installera antivirusprogram så snart som möjligt. Vissa företag erbjuder gratis antivirusprogram med den bärbara datorn, eller finns det nedladdning av fri programvara på Internet. Den större, mer kända företag tar betalt för sina antivirusprogram, men de ger också värdefull uppdateringar när ett nytt virus eller hot på nätet kommer. Programvaran analyserar omedelbart och blockerar nya hot så en skyddad dator upplever inget problem.

  Kontrollera batteriets laddning

  Innan resa med en bärbar dator, ta reda på hur länge batteriet kan hålla laddningen. Att veta hur många timmar en bärbar dator kan fungera utan ström är praktiskt när det inte finns tillgång till el. För att testa batteriet, se till att den fullt ut är laddat, ta sedan bort kabeln till elektricitet. Använda datorn som vanligt. Om du använder makthungriga program, till exempel musik eller design mjukvara, kommer dessa att ge en känsla för hur länge batteriet fungerar. När batteriet slits, sedan beräkna hur lång tid det tog att göra det, att veta hur länge den bärbara datorn fungerar utan el. Se sedan till att åter ladda den, så det är redo att gå när du är.

  Lägg Entertainment Software

  En ny bärbar dator innebär att chansen att äntligen se alla de filmer eller lyssna på musik sparas upp. Spel kan också laddas ned från Internet eller från programvaran. Eller så kan program läggas-som ordbehandling, checkkonto eller grafiska program design. Om du planerar att skriva ut foton eller dokument från den nya bärbara datorn, installera skrivarprogramvaran.

  Överför filer

  Om det redan finns en dator, kan det vara nödvändigt att överföra filer från den gamla datorn till den nya bärbara datorn. Kopiera filer kan åstadkommas på flera sätt, bland annat genom en CD, DVD eller extern hårddisk. När dessa har kopierats, koppla in enheten eller sätter in skivan i den nya bärbara datorn, och börja överföra filerna till rätt kataloger på den bärbara datorn. En billig USB-minne, även känd som ett minne, kan även överföra filer. USB-minnen fungerar bäst när man använder en USB-port på både den gamla datorn och på den nya bärbara datorn.


Previous:nothing Next:hur du tar bort den optiska enheten på en Compaq Armada 110 Notebook PC

Relaterade artiklar


 • DIY VGA till s-video kabel
 • hur man byter en fläkt på ett grafikkort
 • Hur fungerar ett trådlöst fungerar kommunikationen kort?
 • hur du automatiskt synkronisera bluetooth
 • felsökning färgade linjer på skärmen på en hp pavilion zd8000
 • vad är rå protokoll?
 • vad är en LaserJet PostScript-drivrutin?
 • top bärbara märken
 • hur man upptäcker CD-ROM-drivrutiner
 • hur man uppgraderar en Vista laptop hårddisk