Dator > olika SATA-kablar

 • olika SATA-kablar


 • Serial Advanced Technology Attachment (SATA) är en sätt att ansluta lagringsenheter som används i en dator till rätt plats direkt på moderkortet, vilket är platsen för många kritiska komponenter är placerade och ansluten. Enheter som använder SATA-kablar ingår optiska enheter som DVD + RW eller CDR + RW samt hårddisken.

  Basics

  Den snabba SATA-kablar är mycket snabbare än den tidigare parallella ATA-teknik, förkortat som PATA. SATA ursprungligen introducerades på marknaden under 2001. SATA-kablar fungerar med endast två ledare, men i en mycket snabbare hastighet än den parallella kablar på 16 individuella conductors. The driftskostnaderna är mycket mindre och storlek är kraftigt minskad från det traditionella 80 kabeln format ner till bara sju trådar för SATA kablar. Detta möjliggör för mindre skräp inuti datorlådan och förbättrat luftflöde. Effektiviteten i SATA överglänser PATA med råge.

  SATA 1,0

  Den första introduktionen av SATA på marknaden som drivs på 1. 5 gigabit (Gb) med överföringshastigheten faktiskt fungerar på 1,2 Gb. Denna hastighet är jämförbar med PATA/133 format. Tillägget av Native Command Queuing (NCQ), men tillåter datoranvändare att flera uppdrag i mycket snabbare takt. NCQ gör att SATA-enheten att utföra flera instruktioner i den mest optimerade mode utsetts internt. Även om SATA kablar ökade hastigheter upp till 1,5 GB på den tiden, mekaniska hårddiskar utnyttjas endast 157MB på det riktmärke som genomfördes i april 2010.

  SATA 2,0

  Trots SATA 2. 0 släpptes under 2008, gjorde det blev inte den standard på marknaden förrän 2010. Samma år 2,0 1,0 ersättas helt i de standardkonfigurationer på persondatorer. Det används i nästan alla datorer som levereras med SATA-stöd och säljs för att överföra med en hastighet på tre Gb. Den faktiska hastigheten register på 2. 4Gb för digital information som överförs. Detta fördubblar hastigheten på traditionella PATA. Den högsta utför flash-enheter överstiger en hastighet på SATA 2,0, med en överföringshastighet på upp till 308MB beroende på förbättringar i USB-teknik.

  SATA 3,0

  SATA 2,0 hastigheter har fördubblats i och med införandet av SATA 3. 0, som registrerar rapporterade hastigheter på sex Gb. SATA 3,0 Kablarna kan stödja hastigheter på upp till sex GB, men i september 2010 hårddiskarna och DVD-enheter på marknaden kan inte överföra på den nivån. Många dataföretag har börjat att skickas datorer med SATA 3,0 och det kommer snart att bli den nya standarden. Fokus på 3,0 ligger på videoströmmar och kablar som kan vara en hel meter i längd. Längre kablar möjliggöra bättre organisation inuti datorn när kombinationserbjudanden och ger extra slack när större komponenter inuti datorn-som videokort-hindrar vägen från moderkortet till den optiska enheten.


Previous:nothing Next:hur du installerar minne för en Compaq Presario 900

Relaterade artiklar


 • information om Molex 4-pin
 • Var kan jag hitta Acer TravelMate 4200 laptop drivrutiner?
 • hur man startar en MacBook med ett klickande ljud
 • problem med viloläge och övervakar
 • instruktioner för hur du ändrar bläck i en HP F2100
 • hur man reparera en Dell Axim
 • Dell Axim specifikationer
 • Hur installerar jag Flash uttrycka kompakt adapter?
 • hur du ansluter en bärbar dator till en bildskärm
 • gateway 2000 lp Mini Desktop G6-300 specifikationer