Dator > multimedia-PC-komponenter

 • multimedia-PC-komponenter


 • En multimedia-PC är gjord av samma grundläggande komponenter som alla andra PC. Använder dock en bra multimedia dator bättre delar än de flesta nybörjar, datorer budget. Komponenter viktigt för att spela filmer, musik och spel på en PC omfattar processor, minne, optisk enhet och hårddisk. Specifikationerna för någon av dessa delar bör gå mycket högre än den nakna minimum för Windows. Några grundläggande datorer kräver uppgraderingar för att användas som en multimedia dator.

  Processor

  Dual-core processorer är basen kravet på en bra multimedia dator med 2010. I multi-core processorer kan köras i en kärna, medan operativsystemet-Windows-körs på en separat kärna. Vissa spel också dra nytta av multi-core processorer, så hängivna spelare ska köpa en quad-core processor. Köp en processor med högsta klockfrekvens du har råd.

  Memory

  Windows 7 kräver minst 1 gigabyte (GB) minne. Vanlig PC användare kräver 2 GB minne, enligt "CompTIA A + Certification Exam Guide", medan 4 GB rekommenderas för stabil utveckling på Vista och ovan. Multimedia användare behöver minst 4 GB.

  Grafikkort

  Även om de flesta moderna PC-system kommer med inbyggda grafiken stöd, helst en multimedia-PC bör använda ett grafikkort. Dessa kort är installerade på en expansion port på moderkortet så det är viktigt att veta vilka typer av expansion portar som finns på moderkortet. Den rekommenderade mängden av grafikkort minne på minst 256 megabyte (MB). Microsoft föreslår att spelare ska köpa ett grafikkort kompatibelt med den senaste versionen av ActiveX.

  Ljudkort

  Ljuduttag komma inbyggda på de flesta moderkort, men antalet uttag och kvaliteten på ljudet skiljer sig från dator till dator. Vanligtvis finns det tre eller fem ljuduttagen på ett moderkort, inklusive en mikrofoningång. Du kan uppgradera en dators ljudfunktioner genom att installera ett ljudkort i en av kortplatser.

  optisk enhet

  Varje multimedia-PC behöver en optisk enhet. Dessa enheter läsa din cd-skivor, DVD och Blu-ray-skivor. Om du vill titta på Blu-ray-skivor på datorn, se till att du får en Blu-ray-enhet. Kombination enheter som läser flera skivtyper är bäst, särskilt för datorer med få tillgängliga 5,25-tums fack. Minst köpa en enhet som är kapabel att läsa och skriva DVD-skivor om du vill titta på de flesta filmer, installera spel och bränna skivor.

  Hårddisk

  Moderna hårddiskar ger mer än tillräckligt med utrymme för en multimedia dator som huvudsakligen används för att titta på filmer. Men om du använder datorn för att spela in massor av TV-program, lagra all din musik och spela spel, maximera mängden lagringsutrymme på datorn genom att köpa den största enhet du har råd.


Previous:nothing Next:Dell Dimension 5150 specifikationer

Relaterade artiklar


 • verktyg för att testa datorns minne
 • information om plats skannrar
 • hur man använder minne miniräknare
 • hur du aktiverar Bluetooth på Acer 260
 • hur man backup och återställning SBS 2003
 • datorskärmar som roterar
 • hur du installerar minne i hp zv6000
 • hur man installerar en HP 2500 fixeringsenheten
 • 500 GB 5400 rpm hårddisk funktioner
 • hur du importerar skrivarinställningar till en ny dator