Dator > hur man återställer BIOS-lösenord på en IBM laptop

 • hur man återställer BIOS-lösenord på en IBM laptop


 • The Basic Input Output System (BIOS) från en IBM-laptop innehåller viktiga start-konfigurationsinställningar och information om datorns maskinvara. Vissa användare skydda sin BIOS-inställningar med ett lösenord. Om du inte vet ditt lösenord kan du försöka ta bort all ström till datorn, och om det inte fungerar kan du använda ett programverktyg

  Du behöver:. .
  Penna och papper

  bort Power


  1.
  Ta bort nätenheten från den bärbara datorn genom att skjuta brytaren på undersidan av den bärbara datorn bredvid batteriet åt sidan och dra batteriet.
  2.
  Koppla den bärbara datorn från eluttaget. Låt den bärbara datorn att sitta så här i en timme eller så.
  3.
  Byt ut batteriet och ansluta den bärbara datorn till eluttaget. Slå på datorn och gå in i BIOS genom att trycka på lämplig funktionstangent som anges på den svarta skärmen strax efter datorn slås på. Denna prompt kommer innan du ser Windows Logo. Om Windows startar måste du starta om datorn och kontinuerligt tryck på lämplig funktionstangent igen.
  4.
  Kontrollera om BIOS har återställts till sitt ursprungliga konfigurationen utan lösenord. Om inte, fortsätt till steg 2.

  Programvara


  1.
  Stäng av och starta om datorn. Gå in i BIOS genom att följa uppmaningen på skärmen. Skriv ner namnet på din BIOS-tillverkaren. Tryck på "Exit"-knappen på din dator för att komma ut ur BIOS och ange Windows.
  2.
  Leta upp och ladda ner ett BIOS-lösenord program undanröjande programvara såsom PC CMOS Cleaner eller cmospwd 4,8 ( se Resurser). Välj att spara programmet när du ombeds att antingen köra eller spara.
  3.
  Dubbelklicka på ikonen för den nedladdade filen för att påbörja installationen. Vänta tills programmet ska installeras.
  4.
  Öppna programmet, anger du namnet på din BIOS-tillverkare och klicka på "Enter". Del program frågar inte för tillverkaren, utan i stället helt enkelt erbjuda möjliga generiska lösenord som arbetar med olika BIOS tillverkare. Skriv ner möjliga lösenord alternativ för BIOS-tillverkaren.
  5.
  Starta om datorn och gå in i BIOS. Prova olika lösenord du skrev ner. När man är accepterat, BIOS skärmen kommer att säga att du har tillgång till. Ändra lösenord omedelbart till en som du vet, eller avaktivera lösenordet alternativet genom att välja att återställa standardinställningarna. Tryck på "Exit" för att undkomma BIOS och ange Windows.
  6.
  Öppna BIOS-lösenord programvara och leta upp och klicka på en knapp som säger "Ändra lösenord" eller "nollställa bios". Den exakta kommandot kommer att variera beroende på program. Ange lösenordet du vill använda, eller vänta på program för att återställa BIOS till standardinställningarna om du väljer att inte använda ett lösenord.
  7.
  Starta om maskinen och in i BIOS eller startskärmen. Du har nu tillgång startordningen och hårddisken.


Previous:nothing Next:vad är en sdrom köra?

Relaterade artiklar


 • Hur du kopierar filer från C-enheten till DVD
 • hur Flash BIOS på GA-m55plus-S3G
 • hur du lägger Hauppauge 2250 till en Dell dator
 • Vad är Microsoft bluetooth uppräknaren?
 • Dell Dimension 4550 komponenter
 • hur man gör en dator vaknar från viloläge
 • Hur komprimera gamla filer med cleanmgr
 • hur tyst en laptop hårddisk
 • hur till återvinna en Toshiba Satellite M45
 • hp dv6500 specifikationer