Dator > hur du uppgraderar Asus Eee 2g surf

 • hur du uppgraderar Asus Eee 2g surf


 • Asus EEE 2G Surf PC är en av flera Surfa modeller av ultraportabla netbooks släpptes av Asus under 2007. Om storleken av en stor pocketbok roman, kommer 2G Surf i fem färger --- svart, vit, rosa, himmelsblå och ljusgröna --- och levereras vanligen med en egen Linux-operativsystem som kallas Xandros, ett derivat av Debian. Den specs på 2G innehålla endast 2 GB hårddiskutrymme i en lödda flash-enhet, och en icke-uppgraderas 512 MB RAM. Ändå kan anhängare av 2G Surf utföra flera uppgraderingar och anpassningar till maskinen ganska lätt.

  Du behöver:
  SD-kort i storlek som du väljer
  . Webbkamera (tillval).
  USB-hubb.
  Extern CD-ROM-eller DVD-enhet (tillval).


  1.
  Uppgradera utrymme på hårddisken. 2G Surf kommer med bara 2 GB hårddiskutrymme lagringsutrymme, varav de flesta är ockuperat av operativsystemet och dess medföljande program, till exempel OpenOffice, Skype och Firefox. Hårddisken är en SDD flash-enhet som är direkt fastlödda på moderkortet, och inte kan enkelt uppgraderas internt. Även om många 2G ägare vara kreativ med online-fil-förvaringslösningar, är det andra alternativet att köpa ett SD-kort med så mycket lagringsutrymme som du har råd. Från och med oktober 2010, kan du köpa SD-kort billigt med 2 GB, 4 GB, 8 GB, 16 GB och även 32 GB lagringsutrymme, som alla kan användas för att lagra program, dokument, foton och andra typer av filer. Bestäm hur mycket lagringsutrymme du behöver förutse, sedan köpa ett SD-kort och tryck in den direkt i SD-läsare på sidan av 2G Surf. Operativsystemet känner automatiskt av SD-kortet och behandla det som en andra hårddisk.
  2.
  Installera en USB-hubb. 2G Surf levereras med endast tre USB-portar: en på den vänstra kanten av maskinen, och två till höger. Dessa kan snabbt ockuperat av grundläggande kringutrustning som tangentbord, mus, flash-enhet och skrivare. Om du vill lägga till något annat extramaterial i datorn mer än tre befintliga hamnar, måste du lägga till en USB-hubb att öka antalet tillgängliga portar. Den mest grundläggande av dessa kommer att lägga upp till fem extra USB-portar. Naven kommer i mycket små förpackningar, som du säkert kan stoppa in i 2G: s väska.
  3.
  Anslut en extern optisk enhet. Eee 2G och 4G Surf netbooks är små i storlek. En del av dess kompakta storlek uppnås genom att offra en optisk enhet. Den netbook kommer inte med en CD-ROM-eller DVD-enhet, som allvarligt kan begränsa de program du kan installera på din maskin. Xandros, det inhemska OS på 2G, erkänner lätt flesta optiska enheter på en plug-and-play grund. Helt enkelt ansluta en optisk enhet i en ledig USB-port kommer att avsevärt utöka funktionerna och horisonter av 2G genom att du kan installera något program på CD-ROM. Om det är en CD-R eller DVD-R-enhet, det ska också tillåta dig att skapa säkerhetskopior. De flesta externa optiska enheter är små, lätta och utformade för portabilitet, så att de kan transporteras säkert i vadderat laptop bärare tillsammans med din 2G netbook.

  Tips och varningar


 • Om något går ohjälpligt fel under installationen eller tweaking av din 2G Surf, kan du nollställa den tillbaka till fabriksinställningarna genom att starta den medan du trycker på "F9"-knappen. Detta kommer att radera alla program och filer du har lagts till sedan du först satte på den, så se till att säkerhetskopiera alla viktiga uppgifter och filer innan du nollställer.
 • Även om du teoretiskt kan installera en intern webbkamera i netbook plastramen är det inte rekommenderas för någon utan en omfattande erfarenhet av lödning ömtåliga datordelar. Förutom tömning av datorns garanti, kan det skada möjligen din netbook.

Previous:nothing Next:hur man installerar C6180 trådlös

Relaterade artiklar


 • hur man väljer ett format för en partition
 • hur Flash BIOS på GA-m55plus-S3G
 • hur du uppgraderar grafikkortet för en Acer 5100-e5311a
 • Hur man överför itunes filmer på SDHC-kort
 • kan inte installera ljud drivrutiner på dc7700
 • hur man felsöka ett problem Formatera SD-kort
 • hur du loggar alla anslutningar till fjärrskrivbord i Server 2003
 • fördelarna med moderkort
 • hur man installerar RAM på en Lenovo IBM T60
 • högst rankade skannrar