Dator > Syftet med datorkomponenter

 • Syftet med datorkomponenter


 • Du behöver:.
  penna och papper

  En dator består av minst sju komponenter, och alla har ett specifikt syfte. De viktigaste komponenterna är moderkortet, processor, minne, lagring, makt, inmatning och visning. Övriga komponenter är inte absolut nödvändigt, såsom en särskild grafikkort, DVD-läsare eller eftermarknaden kylning.

  Moderkort

  Moderkortet är styrelsen som allt annat i datorn ansluter. Moderkortet är värd för USB, SATA, PCI-E och PCI-kontakter samt processor och minne slots. En moderkort kan bara acceptera en typ av processor, vilket innebär att ett moderkort för AMD-processor inte kommer att acceptera en Intel-processor. Det innebär också att ett moderkort för Intel Socket 1156 inte kommer att acceptera en Intel 1366 processor socket.

  Processor

  Processorn är den komponent som gör alla beräkningar på datorn. Dagens processorer kan ha 1 till 6 ledare. En processor med flera kärnor har faktiskt flera fullt fungerande processorer som gör det möjligt att multiplicera den processorkraft. Processorer ansluta till moderkortet med en socket, AMD har socket AM3 och Intel har socket 1156 och 1366 med 2010

  Memory

  RAM är en typ av snabbt minne som används av datorn för att lagra data som används av. den programvara som används. Moderna hemdatorer kan ha upp till 24 GB RAM-minne, men de flesta behöver bara 4 GB.

  Lagring

  Datorer använder hårddiskar för att lagra data på lång sikt. Hårddiskar kan lagra upp till 3 TB (3. 000 GB) och använda magnetiska fat. SSD är en typ av långtidslagring som använder flashminne. Användningen av flashminne medel hastighet upp till 6 gånger högre än för en vanlig hårddisk och åtkomsttid 100 gånger snabbare. SSD är 6 till 10 gånger dyrare än hårddiskar med 2010.

  Input

  För att interagera med en dator, behöver du ett tangentbord och mus. Musen flyttar markören på skärmen och gör att du kan interagera med symboler på displayen. Tangentbordet ger dig möjlighet att skriva.

  Display

  Skärmen är vad du kommer att arbeta på. Det kan vara allt från 17 inches till 30 inches och kostar $ 100 till $ 3. 000. Olika skärmar har olika upplösning, med de vanligaste resolutionen från 2010 är 1920 pixlar bred och 1080 pixlar hög.

  Ström /Case

  Strömförsörjningen är makten konverterare som omvandlar 110V till ditt uttag till 12V , 5V och 3. 3V används av komponenter. Du kan välja ett nätaggregat med hur mycket ström det kan generera och effektivitet. Fallet finns alla komponenter och kan vara tillverkade av stål, aluminium eller plast.

  Grafikkort

  Grafikkortet klarar skärmen och används av spel och några professionella program som video encoding, bildbehandling och 3D rendering. Ett grafikkort kan integreras till moderkortet eller dedikerade, med hjälp av en PCI-E port. Integrerade grafikkort är billiga och räcker för de flesta hem och använder affärer. De möjliggör casual-spel att spela, men kommer inte att kunna spela nyare spel som "Modern Warfare 2" eller "kris".

  CD-läsare

  CD läsare kommer du att kunna läsa och /eller bränna CD, DVD och Blu-ray på din dator.


Previous:nothing Next:vad är en ljudenhet i en PC?





Relaterade artiklar


 • riskerna för bios uppgraderingar
 • hur man byter processor i en VAIO
 • hur man ansluter en Mac-dator till en overhead videoprojektor
 • hur du kör en pc fläkt på 5v
 • Hur gör jag bränna musik-CD i tidsinställda avsnitt?
 • Hur är pcmcia förknippas med bärbara datorer?
 • hur man uppgraderar en gammal laptop själv
 • hur man backup och återställning SBS 2003
 • Felsökning ändra en standard LCD-monitorn för en bredbildsskärm
 • hur man rengör laptop linser