Dator > säkerhetskopia på datorn lagringsenheter

 • säkerhetskopia på datorn lagringsenheter


 • Dator säkerhetskopior är kopior av data görs på en sekundär lagringsenhet som tillåter användare att få tillgång till filer i händelse av att deras huvudsakliga datorns hårddisk eller lagringsenhet misslyckas. Säkerhetskopior är en viktig del av datasäkerhet, eftersom sådana frågor som fysisk hårddisk skador, värme och eld kan orsaka plötslig dataförlust. Det finns en mängd olika data lagringsenheter som vanligen används för att säkerhetskopiera filer.

  Externa hårddiskar

  Externa hårddiskar är hårddiskar som är sluten och ansluta till en dator med en datakabel till exempel en USB-kabel eller FireWire-kabel. Externa hårddiskar är ofta att föredra typ av datalagring, eftersom de kan ha höga gränser lagringskapacitet som är lika med eller överstiger lagringskapaciteten på interna hårddiskar. Detta innebär en top-of-the-line extern hårddisk normalt kommer att kunna säkerhetskopiera alla data på en intern hårddisk även om enheten är full av stora filer, som musik och videoklipp.

  USB-minnen

  USB-minnen eller flash-enheter är små bärbara lagringsmedier som fungerar på samma sätt som externa hårddiskar, förutom att enheten ansluts direkt i USB-porten och använder flashminne för att spara data. USB-minne minne är vanligen mellan 1 gigabyte och 32 GB, men de gör större kapacitet enheter. High-end-minnen har betydligt mindre lagringsutrymme än high-end externa hårddiskar, men de kan vara tillräckliga för att säkerhetskopiera viktiga dokument, bilder och ett begränsat antal video-och ljudfiler.

  DVD och CD skivor

  DVD och CD skivor är möjliga säkerhetskopiering medier för datorer med DVD-eller CD-skriva kapacitet. DVD och CD är lämpliga för förvaring av små mängder data, men lagra stora filer kan behöva hjälp av flera skivor och bränna data-skivor kan vara tidskrävande.

  Disketter

  disketter eller disketter är en föråldrade uppgifter lagringsmedium som en gång var den dominerande typen av uppgifter lagringsenhet. Även disketter är föråldrade för att säkerhetskopiera data på nya datorer, kan disketter vara ett sätt att lagra dokument och andra uppgifter på gamla datorer som inte är kompatibla med andra uppgifter medier.

  Remote datorer

  En annan möjlig data backup lösning är att lagra information på fjärrdatorer som andra datorer i ditt nätverk eller datorer över Internet. Ett enkelt sätt att säkerhetskopiera viktiga filer är att skicka filen till dig själv som en e-postbilaga. Filen sparas på e-postservern så att du kan komma åt den i din e när som helst från vilken dator som helst med en Internetanslutning.


Previous:nothing Next:10 datorstyrdon

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en Compaq Presario sr1910nx
 • Återskapa data från en diskettstation
 • delar av ECS K7S5A moderkort
 • Hur konvertera en intern diskett till ett externt
 • Dell Inspiron 6000 skärm problem
 • hur man använder en Acer Aspire One
 • Hur fixar jag en bläck cellprov med en Photosmart-skrivare?
 • Felsökning av en Iomega Portable Hard Drive
 • HP kompatibel interna trådlösa nätverkskort
 • MS SQL Server 2000 distributionsverktyg