Dator > platser att donera datorer

 • platser att donera datorer


 • Din gamla datorutrustning kan fortfarande ha lite liv i den. Om din dator är fortfarande i funktionsdugligt skick, återvinningsprogram kan renovera den utrustning och donera den till organ och personer i behov. Även om datorn inte är i funktionsdugligt skick, kan de enskilda komponenterna och ska återvinnas. Datorer har vissa delar som är farliga i deponier. Oavsett vilket program du väljer att återvinna eller donera din dator genom, se till att noggrant ta bort all din personliga information och data innan donera din gamla dator.

  Lokala center för återvinning

  Lokala skräp företag eller återvinningscentraler har ofta program för att återvinna begagnade datorer och annan elektronisk utrustning. Elektroniken tar upp för mycket utrymme i lokala deponier, och dessa program bidrar till att hålla datorer av de biologiskt nedbrytbara sopor. Kontakta din lokala sopor företag eller återvinningscentral för information om det särskilda programmet finns i ditt område.

  Tillverkare program

  Datortillverkare ofta erbjuder antingen handeln i program eller återvinning tjänster för sina egna produkter. När datorn inte längre fungerar eller om du helt enkelt köpa en ny, kontakta tillverkaren av din gamla dator att ta reda på vad deras program innebär. Vissa tillverkare kommer att skicka dig förpackningen att återvända din utrustning till dem, andra måste du betala frakt själv. Kontrollera tillverkarens hemsida för att se om de har uppgifter som anges där.

  Retail program

  Stor dator återförsäljare som Best Buy, har Staples och Office Depot återvinningsprogram för datorer och annan elektronisk utrustning. Några av dessa program tar ut en symbolisk avgift för att få dina datorer till dem för återvinning. Många av programmen kan du släppa din dator runda på en av deras butiker, vissa ger dig sjöfartsinformation maila din dator. Innan du väljer en av dessa planer, ring de lokala butikerna i ditt område för att få detaljer om sin plan.

  Intel

  Intel sponsrar ett program som kallas fjäderben, eller studenter Återvinning teknik som används, som godtar donerade datorutrustning. Programmet finns i Kalifornien, Arizona och Oregon. Du kan lämna vann datorer på skolor och andra platser i dessa stater.

  Lokala och statliga regeringen

  Kontakta din lokala och statliga regeringen om donation program i ditt område. Många lokala och statliga regeringar accepterar vann datorutrustning för eget bruk eller för studenter och lägre inkomster familjer i området.


Previous:nothing Next:hur man öppnar en Acer 5050

Relaterade artiklar


 • hur man demonterar en HP Slimline-serien
 • hur till stryka dvd firmware
 • hur testa att en skrivarpatron är äkta
 • Hur tar jag bort en otillgänglig skruven från D-enheten av en Dell 4600?
 • Hur du sätter en USB-lagringsenhet till en startdiskett
 • hur man fixar ett gångjärn på en HP laptop
 • hur du ställer in Mac OS X Leopard om exakta färger
 • hur du ansluter scsi & IDE-hårddiskar
 • hur du återställer din pc grafikkort
 • typer av PC-kontakter