Dator > hur man programmerar EPROM chips

 • hur man programmerar EPROM chips


 • Raderbart programmerbart läsminne (EPROM) chips används i många äldre elektronik, men ändå erbjuda bra värde idag. Generellt sett har EPROM marker ersatts av EEPROM chips (flashminne) som erbjuder ombord elektronisk programguide. Äldre EPROM chips ger en billigare lösning för inbäddade datalagring, men kräver programmering med en specialitet programmerare medan chipet tas bort från kretsen. EPROM chips varierar i storlek från 8 kilobyte utrymme till 16 megabyte

  Du behöver:.
  EPROM suddgummi.
  EPROM programmerare.
  EPROM programmeringsverktyg.


  1.
  Bort klistermärken från kvartsfönster på EPROM chip. Radera EPROM chip med UV EPROM suddgummi. Dessa enheter använder ultraviolett ljus för att återställa alla bitar på EPROM chip.
  2.
  Skaffa programmet eller datamängd som är avsedda för program till EPROM. Spara filen på en dators hårddisk.
  3.
  Anslut EPROM programmerare till datorn med en seriell port, parallellport eller USB-port. Anslutningstyp varierar beroende på typ av EPROM programmerare.
  4.
  Passa in stift 1 på EPROM med stift 1 plats på plast Zero Insertion Force (ZIF) uttaget på EPROM programmerare. Stift 1 är markerat på EPROM med en skåra eller ett fast triangel.
  5.
  Sätt EPROM chip på ZIF-uttaget som finns på toppen av programmerare. Skjut EPROM så botten på chip vilar direkt på toppen av ZIF socket. Lämna inte en lucka.
  6.
  Vrid chip låsarm nedåt för att fixera EPROM chip på plats.
  7.
  Fyll på EPROM programvara på datorn. EPROM programmerare vanligtvis levereras med programvara. Om den medföljande programvaran finns tillgänglig, är det oftast bäst att använda den för programmering. Om programvaran inte är tillgänglig eller den är föråldrad, det finns flera gratis open-source program som finns som USB Programmerare och USB Flash /EPROM programmerare (se Resurser).
  8.
  Välj typ av EPROM-chip från listan lämnas i programvaran för programmering. Vissa äldre EPROM programmerare kräver att användarna ställa DIP-switcharna eller infoga specialitet chips bygel för att ställa in enheten. Kontrollera tillverkarens dokumentation för specifik information om denna uppsättning. Det är mycket viktigt att inrätta programmerare för rätt EPROM chip eftersom ett särskilt spänning användas för varje typ av chip. Om du använder fel spänning under programperioden kommer att förstöra EPROM.
  9.
  Välj program eller datafiler för programmering av EPROM.
  10.

  Välj skriva data till EPROM i programvaran. Ta inte bort EPROM chip eller stoppa programmet tills skrivningen är klar.
  11.
  Avlägsna EPROM chip från programmeraren genom att släppa låset och ner armen. Placera marker i önskad kretskortet integrerad krets (IC) uttaget.

  Tips och varningar


 • Titta aldrig på UV-ljus när du raderar en EPROM att undvika öga skador.

Previous:nothing Next:specifikationer av ett 754 moderkort

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar det numeriska tangentbordet på en mini tangentbord
 • Dell Inspiron 2200 specifikationer
 • hur man installerar DYMO LabelWriter
 • hur man gör en HP Disk skrivardrivrutin
 • hur du ändrar toner på Xerox
 • hur du ansluter AV-kablar till en pc
 • hur du ställer in Windows 98 Internet Explorer med ett PC-kort
 • hur man installerar en låg profil fäste för ett grafikkort
 • ultimata spelupplevelsen pc specifikationer
 • specifikationer för ett GeForce Go 7450