Dator > hur man löda en laptop power jack

 • hur man löda en laptop power jack


 • Makten jack i din bärbara dator kan du ansluta din bärbara dator strömkabel till ett eluttag för att antingen köra på utloppet makt eller ladda batteriet. Det är också en av de mer ömtåliga delar i datorn. Slita loss sladden ur den bärbara datorn när du snubbla över den eller flytta den kan bryta vägguttag. Det finns ingen anledning att skicka din bärbara dator till en reparationsservice, dock, byta ut uttaget själv med några verktyg. Byta jack kräver demontering din bärbara dator och löda dit en ny domkraft på plats.

  Du behöver:
  Phillips och platt skruvmejslar huvud
  . Lödkolv och löd.
  DESOLDER pump.
  Elektrostatisk handled band.
  Ersättningskraft jack.
  Tvättsprit.
  Tandborste.

  Laptop Demontering


  1.
  Lägg din bärbara dator med framsidan nedåt på ett bord och ta ut batteriet. Ta bort eventuella kringutrustning som du har anslutit till den bärbara datorn, inklusive nätsladden om den är ansluten.
  2.
  Tag bort locken på undersidan av din bärbara dator. Normalt finns plastskydden över minnet, hårddisken och trådlöst kort. Ta bort skruvarna som håller täcker på plats och ta bort dem. Ta bort alla komponenter du har tillgång till. Minnet och trådlösa kort kan normalt tas bort genom att sprida spärrarna på sidorna av korten. För att ta bort hårddisken, ta bort alla skruvar som håller den på plats och skjut det mot utsidan av den bärbara datorn för att frigöra den från moderkortet. Lyft upp och ut ur hårddiskfacket.
  3.
  Ta bort den optiska enheten. Typiskt för den optiska enheten kommer att hållas på plats av en enda skruv, nära baksidan av enheten. Ta bort skruven och skjut köra ut ur den bärbara datorn.
  4.
  Ta bort eventuella återstående skruvarna från botten av den bärbara datorn. Ta bort några skruvar från längs sidorna av din bärbara dator. Vänd den bärbara datorn över och öppna bildskärmen.
  5.
  Ta bort tangentbordet. De flesta bärbara tangentbord har en infattning i överkanten som måste pried av med en platt skruvmejsel. När ramen har tagits bort, ta bort alla skruvar som håller tangentbordet på plats och lyft upp den. Koppla bort tangentbordet kabeln och ställa in tangentbordet åt sidan.
  6.
  bort displayen genom att koppla loss kablar från panelen till moderkortet och ta bort några skruvar som håller den på plats. Lyft den rakt upp för att ta bort den. Ta bort alla skruvarna som håller locket på plats och skilja den från den bärbara datorn basen.
  7.
  Ta bort CPU och fläkt. CPU-fläkt vanligen hålls på plats med ett par skruvar. Ta bort skruvarna och lyft upp den för att ta bort den. Använd CPU spärren för att låsa upp CPU och lyft upp och ut ur vägguttaget. Ta bort alla övriga komponenter från moderkortet. Ta bort alla skruvarna på moderkortet på plats och lyft ut den bärbara datorn basen. Leta reda på eluttaget, vanligtvis i en av BAC hörn av moderkortet.

  Power Jack ersätter


  1.
  Värma upp din lödkolv. Vänd moderkortet över och ligger kontakterna strömuttaget på undersidan av moderkortet. De är direkt under moderkortet. Använd din lödkolv för att smälta löda på kontaktstiften. Medan lodet smälter, använd din DESOLDER pump för att ta bort suga löda bort från moderkortet. När lodet har tagits bort, försiktigt vicka i strömuttaget lös och dra ut den på moderkortet.
  2.
  Doppa en tandborste i tvättsprit och lätt rengöra kontakt hålen på moderkortet . Rengör båda sidor av styrelsen. Detta gör att du kan göra rent med anslutning till nya jack.
  3.
  Använd lödkolv att sätta tunt lager lödtenn runt kontakten hål på moderkortet. Gör detta på båda sidor av styrelsen. När du har tillämpat denna första lagret eller löda, skjut den nya makten kontakten i kontakt hålen.
  4.
  Vänd moderkortet över och applicera ett tunt lager av lödtenn på Jack's kontaktpunkter . Detta gäller domkraften på plats, säkerställa en stabil elektrisk förbindelse.

  Tips och varningar


 • alltid en elektrostatisk handled band när du arbetar på din bärbara dator för att förhindra statisk elektricitet från att skada komponenterna i den.

Previous:nothing Next:Epson 3800 specifikationer

Relaterade artiklar


 • rekommenderas laptop specifikationer
 • Hur man monterar en laptop till en bil
 • hur du lägger till en Wi-Fi-skrivare till en arbetsgrupp
 • Dell Inspiron 1000 specifikationer
 • Intel Centrino vs Intel Duo core 2
 • hur man patch en Ethernet nätverkskabel sladd
 • hur reparera en Toshiba 8gb flashdrive
 • Vad är HP: s Infinity-skärm?
 • hur man uppgraderar ett grafikkort i en hp pavilion bärbar dator
 • hur du tar bort BIOS-uppdatering