Dator > hur man gör en CAT6-kabel

 • hur man gör en CAT6-kabel


 • Att veta hur du gör din egen Cat6 nätverkskabel medför flera fördelar jämfört med att helt enkelt köpa premade kabel från en dator leverans butik. Kommersiellt tillgängliga kablar kommer i förutbestämda längder och kan vara för lång eller för kort för dina behov, istället klippa kablarna för att göra den exakta önskad längd. Att göra din egna kablar är också billigare i längden, även om det kräver en liten initiala investeringar om du inte redan äger de nödvändiga verktygen

  Du behöver:.
  Måttband
  . Rulle CAT6-kabel.
  RJ-45 pressverktyg med avbitartång och kabelskalare.
  RJ-45 anslutningar med lasthållare.
  CAT6-kabel testare.


  1.
  Mät avståndet mellan de två olika utrustningar med att ansluta med Cat6 kabel, lägga sex inches på mätning för att möjliggöra eventuella misstag.

  2.
  Skär en kabellängd som matchar det resulterande utförda med den avbitartång i din pressverktyg.
  3.
  Strip en en-tums del av isoleringen från kabeln med kabelskalare i din presstången. Skär genom isoleringen med kabelskalare bort den avskurna delen genom att försiktigt dra i den med fingrarna.
  4.
  Skilj fyra tvinnade par och tvinnas dem med fingrarna.
  5
  Räta snodd trådarna och ordna dem i följande ordning: vit-orange, orange, vit-grön, blå, vit-blå, grön, vit-brun och brun.
  6.
  Putsa rätade trådar till en halv tum längd från slutet av isoleringen med hjälp av avbitartång i din presstången.
  7.
  in trådarna i laströrets en RJ-45 kontakt, hålla dem i rätt ordning. Laströret garanterar att kablarna inte kommer att byta positioner medan du sätter dem i kontakten.
  8.
  In trådarna och laströret i RJ-45 kontakt, hålla kontakten ordentligt och med klippet vänd bort från dig. Skjut kabeln och kontakten ordentligt tillsammans tills ändarna av trådarna placeras tätt mot slutet av kontakten.
  9.
  Sätt i kontakten till pressverktyg och krama handtaget ordentligt permanent Anslut kopplingen till ledningarna.
  10.
  Släpp handtaget och ta bort kontakten från presstången. Undersök kontakten noga för eventuella fel, såsom felplacerade kablar eller ojämnheter i den gyllene metallkontakterna på spetsen av kontakten. Om det finns några fel, klippa kontakten från kabeln med avbitartång i din pressverktyg och upprepa processen med en ny kontakt.
  11.
  Upprepa processen för att avsluta den andra änden av kabeln.
  12.
  in båda ändarna av den färdiga kabeln till ett kabel-testare och slå på den för att säkerställa att kabeln fungerar korrekt. Se bruksanvisningen för Kabeltestare för mer information om hur du gör detta.

  Tips och varningar


 • Om möjligt, kontrollera Cat6 kabel innan du köper den att säkerställa att färgkodningen på ledarpar är lätt att känna igen. Vissa Cat6 kabel inte kommer med färgkodning, vilket gör det nödvändigt att hålla reda på vilka trådar tillhörde varje ledarpar.
 • Medan strippning av isoleringen från kabeln, se till att inte skada tvinnade par. Eventuella skador på ledningarna resulterar i en värdelös kabel.

Previous:nothing Next:hur man kan öka RAM på en HP LaserJet 5000N

Relaterade artiklar


 • förteckning av magnetiska lagringsenheter
 • laptop mus alternativ
 • minne kompatibilitet
 • hur man installerar separat dator DVD-och CD-spelare
 • hur man bränner en DVD på en acer
 • hur man demonterar en HP ze4220
 • hur man återställer min HP Jetdirect låda
 • hur du optimerar Eide hårddiskar
 • hur man använder en Acer Aspire One
 • Varför är monitorer mätt diagonalt?