Dator > hur man fixar laptop fläktljudet

 • hur man fixar laptop fläktljudet


 • En hel del laptop buller genereras av kylfläkten. För att göra din bärbara dator tystare, första försök att göra rent fläkten för att se till att det är damm och smuts gratis. Detta kommer att göra fläkten lättare och tyst. Om fläkten fortfarande är för högt då kan du ändra fläkthastighet inifrån BIOS (Basic Input /Output System) menyn. Här kan du göra din fan köra långsammare, vilket kommer att göra den bärbara datorn tystare men mer troligt att överhettas

  Du behöver:. .
  En skruvmejsel
  En burk med tryckluft.

  rengöring av fläkten


  1.
  Stäng av din bärbara dator, koppla bort den från strömkällan och ta bort batteriet.
  2.
  Förvandla din bärbara dator upp och ned, så att undersidan är vänd uppåt. Du kommer att kunna se fläkten ventilerna. Nästan alla bärbara datorer är isolerade mot statiska stötar (eftersom de ofta inte ansluten och därför inte jordad) och du kommer inte att vara i fysisk kontakt med någon av de bärbara interna delar. Men som en extra försiktighetsåtgärd kan du röra en metallyta innan du fortsätter.
  3.
  Skruva undersidan av din bärbara dator med en skruvmejsel och placera panelen och skruvar åt sidan.
  4.
  Använd kan tryckluft för att blåsa ut dammet på insidan av din bärbara dator, noga uppmärksammar fläkten. Täck näsa och mun för att undvika att flyga damm.
  5.
  Tillbaka den nedre panelen, byt ut batteriet och se om problemet har lösts. Om inte, så prova den andra metoden för anpassning av hastighet.

  Justera fläktens hastighet


  1.
  Starta din bärbara dator och håller på lämplig knapp komma in i BIOS menyn. Se din tillverkarens handbok för att hitta rätt nyckel. Detta är vanligtvis antingen "Radera", "Num Lock", "F8", "F10" eller "F12"-knappen.
  2.
  Ange "Fan Inställningar". Ändra markering runt med piltangenterna och tryck på "Enter" för att välja. Fläkten inställningar finns under antingen "Avancerad", "Överklockning" eller "CPU", beroende på din dator. Välj ett av dessa för att öppna undermenyn för fläkten inställningar. Du kan använda "Go Back" för att återvända till föregående skärm om du hamnar på fel plats vid något tillfälle.
  3.
  Öppna fläktens inställningarna och du kommer att se "Fan High Temperature" och "Fan High Voltage" inställningar, liksom "Fan låga temperaturer" och "Fan låg spänning. " Hur mycket ska du ändra dessa inställningar beror på datorn och använda den.
  4.
  Börja med att göra minsta möjliga justeringar och försök sedan din bärbara dator med de nya inställningarna. Om ditt system är fortfarande svalt och stabilt sedan göra en annan uppsättning små justeringar, och så vidare, tills du laptop är lämpligt tyst. Om din bärbara dator blir varm eller instabil sedan omedelbart återgå till föregående inställningar.
  5.
  Öka "Fan High Temperature" så att fläkten kommer att köras vid bullrigare högsta hastighet mindre ofta.
  6.
  öka "Fan låg temperatur" så att fläkten kommer att köras lika ofta.
  7.
  Minska "Fan High Voltage "och" Fan lågspänningsdirektivet inställningarna så att fläkten kommer att köras långsammare och tystare.
  8.
  Använd "Spara inställningarna och gå ur" för att återvända till huvudmenyn BIOS menyn.
  9.
  Använd "Exit" för att lämna BIOS menyn. Din bärbara dator kommer att starta med hjälp av nya, tystare fläkt inställningar. Om du har problem med dessa nya inställningar sedan ändra tillbaka dem på samma sätt, från BIOS menyn.

  Tips och varningar


 • Minska fläkthastigheten kan leda i överhettning problem. Om din bärbara dator blir varm, eller instabilt, efter dessa förändringar, sedan tillbaka inställningarna till tidigare skick.

Previous:nothing Next:hur du krypterar minnen

Relaterade artiklar


 • hur man installerar gateway Media Center på hp
 • vad är en LaserJet PostScript-drivrutin?
 • Dell Dimension 4550 komponenter
 • Var kan jag hitta Acer TravelMate 4200 laptop drivrutiner?
 • Stationära datorer från 1980-talet
 • hur man kan öka storleken på en Super Mini mac hårddisk
 • instruktioner för överföring av Zune låtar till en dator
 • hur du uppdaterar BIOS i XP Pro på en Sony Vaio
 • Hur man känner igen minne uppgraderingar för ASUS PC 904
 • hur man kan öka den interna Wi-Fi på en bärbar dator