Dator > fakta om första Macintosh-dator

 • fakta om första Macintosh-dator


 • Du behöver:
  Kort

  Den första konsument datormodell som utvecklats av Apple Computers var känd helt enkelt som Macintosh. . Sedan den första Macintosh, har Apple Computer Company släppt massor av modeller av hemdatorer och har blivit känt som en teknologi trendsättare. Den populära iMac, iPod och iPhone var alla produkter som utvecklats av Apple, och det hela började med den första modellen som kunde framgångsrikt konkurrera med IBM-kompatibla produkter och andra datorer på marknaden under den tiden.

  Inledning Datum och Pris

  Macintosh-datorn ut på marknaden i januari 24 1984. Till skillnad från många konkurrerande märken som vanligtvis var avsedda att fungera med IBM-kompatibel programvara, var Macintosh sitt eget system med egna program.  Macintosh, som snart var relabeled Macintosh 128k, var den första produkten från Apple att konsumenterna realistiskt hade råd med. Det var fortfarande mycket dyr teknik ändå. Det pris för ursprungliga Mac var $ 2. 495, enligt den lägre delen Mac webbplats.

  Hardware

  Macintosh var en stationär dator med en liten 512x342 pixlar svart och vit bildskärm och ett elegant tangentbord och mus. Systemet kom utrustade med 128 kilobyte RAM, 64 kilobyte ROM och en 400 kilobyte diskettenhet som är knutna till ett av sina två seriella portar på baksidan.  Commodore 64 blev den bäst säljande hemdatorn vid tiden för Mac släpptes. Apples modell hade dubbelt minnet av Commodore 64 och kunde skriva mer än dubbelt så mycket data till en av sina disketter.

  programvara

  Den programvara som var installerad som standard komponent i Macintosh ingår MacWrite och MacPaint. Den MacWrite ordbehandlingsprogram var ett banbrytande program helt enkelt eftersom det hade en förmåga att skapa dokument som såg likadana ut på den sida som den gjorde när den skrivs ut. Detta är en standardfunktion i alla ordbehandlingsprogram i dag, men vid tiden för utskrift från datorskärmen för att sidan är ofta oförutsägbara.  MacPaint var ett program som fungerade smidigt med MacWrite. Användaren kan skapa grafik och lägg dem rätt in i dokument för utskrift.

  Försäljning

  Trots att priset för Macintosh var ca $ 2500, som fortfarande tycks hög nästan 30 år senare, var Macintosh en stor framgång. Mac var en kompakt design som hade en distinkt utseende liknar något annat på marknaden. Dess grafik och användarvänlighet var tilltalande för många människor och försäljningssiffrorna var där för att bevisa det. Inom de första 100 dagarna på marknaden Apple sålt 70. 000 enheter, enligt den lägre delen Mac webbplats.


Previous:nothing Next:hur man skriver ut medier från en CD

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en flash-enhet
 • hur man byter fläkt på Compaq Presario 2700us
 • X700 256MB specifikationer
 • hur man återställer MP170 bläck
 • hur man konfigurerar en RAID-styrenhet
 • vikten specifikationerna för en HP ze4600
 • hur man använder minne miniräknare
 • hur reparera tangentbordet för en Acer TravelMate 230
 • problem med keyloggers
 • hur du skannar ett dokument till ord på ett MFC-685cw