Dator > Felsökning av Dell Dimension 2300

 • Felsökning av Dell Dimension 2300


 • Som med alla elektroniska enheter kan du få problem med din Dell Dimension 2300. Oavsett om du misstänker att problemet har att göra med datorns maskinvara eller programvara, måste du felsöka eventuella problem du stöter att sätta fingret på orsaken. Utan att gå igenom felsökning, kan du spendera tid på en lösning på ett problem som existerar, slösar bort din tid och ansträngning. Genom felsökning kan du peka ut orsaken till problemet och fokusera på en lösning så att du kan komma tillbaka till arbetet tidigare.

  Du behöver:
  skrivare
  . Fotopapper (tillval).

  musen slutar fungera korrekt


  1.
  Spara ditt arbete på något dokument som är öppna och stänga alla öppna program. Klicka på "Start" eller Windows-knappen och välj "Stäng av datorn" och sedan "Starta om" att starta om systemet.
  2.
  Koppla bort musen från datorn och kontrollera musen sladd och den port som du hade den ansluten till. Anslut musen till en hamn som har arbetat med andra enheter om du använder en USB-mus, och se till att anslutningen är tät.
  3.
  Dra ur datorns nätsladd från baksidan av datorn, om datorn är påslagen. Koppla bort musen kabel och koppla in den igen och anslut sedan nätsladden igen och slår på datorn igen.
  4.
  Koppla bort musen från datorn. Anslut en mus du vet fungerar för att se om det fungerar som vanligt med datorn och ersätta den ursprungliga musen om den andra musen fungerar utan problem.
  5.
  Kontrollera musen tillverkarens hemsida för aktuell drivrutiner för det operativsystem du använder på din Dimension 2300. Hämta och installera den senaste versionen av drivrutinerna för din mus.

  General Software Problem


  1.
  Tryck på "Ctrl" "Alt" och "Delete" nycklar på tangentbordet på en gång att dra upp Aktivitetshanteraren och klicka på "Program"-fliken för att se om något program är listade som "Svarar inte". Prova med att stänga alla öppna program om du inte kan avgöra vilken har problem att öppna en i taget se vilket program som är öppen när problem uppstår.
  2.
  Säkerhetskopiera alla dina personliga filer med hjälp av antingen återskrivbara optiska skivor eller USB-enheter förvaring för att skydda mot dataförlust på grund av mjukvara eller hårdvara misslyckanden.
  3.
  Öppna antivirusprogram du har installerat på datorn och kör en genomsökning av datorn enheter. Följ de rekommenderade stegen som föreskrivs av mjukvara om den upptäcker virus.
  4.
  Stäng alla öppna program på datorn. Klicka på "Start" och välj "Stäng av datorn" och sedan "Starta" för att starta om systemet och se om problemet försvinner.
  5.
  Klicka på "Start" och välj "Kontrollpanelen" och sedan "Lägg till /ta bort program. " Klicka på den programvara som har har problem och klicka på "Avinstallera"-knappen för att ta bort programvaran från datorn. Använd installationsskivan för att installera det på datorn.


Previous:nothing Next:Dell Axim specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur man skapar återställningsskivor för en Toshiba A100
 • hur man demonterar en HP Slimline-serien
 • hur du låser en lokal hårddisk
 • hur man läser pinnar RAM-minne
 • hur man reparera en Microsoft Bluetooth Mouse 5000
 • Color LaserJet 2820 funktioner
 • hur du ansluter scsi & IDE-hårddiskar
 • hur man uppgraderar en thinkpad cpu
 • hur du automatiskt synkronisera bluetooth
 • hur reparera en låg nivå hårddisk