Dator > AM2 kompatibla processorer

 • AM2 kompatibla processorer


 • AM2 kompatibla processorer är utformade för att passa moderkort med en viss typ av processor socket. Den typ av processor socket bestämmer utformning och antal stiften används för att ansluta processorn till moderkortet. AM2 kompatibla processorerna från AMD Corp och använda en 940-stifts gränssnitt. AM2-processorer är tryckta med en triangel i ett hörn som används för att anpassa processorn i sockeln så att stiften på processorn matchar motsvarande hål i sockeln.

  Athlon-processorer

  Athlon-processor familj hör sju typer av processor som är kompatibla med både AM2 och AM2 + socket typer. Processorer som har AM2 eller AM2 + kompatibilitet omfattar Athlon, Athlon 64, Athlon 64 XP, Athlon X2, Athlon 64 FX, Mobile Athlon 64 X2 och Athlon Neo X2-processorer. Var och en av dessa processorer finns i flera versioner som ger olika mängder processorkraft och kostnadseffektivitet. AM2 Athlon-processorer varierar i hastighet från 1,5 gigahertz till 3,2 gigahertz och är vanligtvis antingen dubbel eller enkel core-processorer.

  Sempron-processorer Sempron familjen AMD-processorer är utformade för användning i budgeten datorer. AM2 kompatibla processorerna i Sempron familjen inkluderar Sempron, Athlon X2 och Sempron 64 processorer. Denna familj av processorer innehåller både dubbel-och single-core processorer. Alla Sempron processorer är 32-bitars processorer med undantag för vissa av senare modell Sempron 64 processorer, som är 64-bitars kapabel. Den Sempron och Sempron X2 linjer processor: Processorer med betyget upp till 2,2 GHz. De mer kraftfulla Sempron 64 Line finns i modeller med effekter upp till 2,8 GHz i hastighet.

  Phenom-processorer

  Socket AM3 kompatibel Phenom-processorer är kompatibla med moderkort socket AM2. Både Phenom X3 och Phenom X4-processorer varumärkesandel denna egenskap. Phenom-processorer är vanligtvis mer kraftfulla än deras Athlon och Sempron motsvarigheter. Dessa processorer stödjer både trippel-och quad-core processorer och finns i en mängd olika hastigheter upp till 3,2 GHz. Phenom-processorer finns även i en Black Edition som är avsedd att förbättra och stödja överklockning. Phenom-processorer är tillgängliga i både 32-bitars och 64-bitars typer processor och stöd RAM som använder DDR2-minne standard. Phenom-processorer stöder också större minne cachar än både Sempron eller Athlon-processorer, vilket gör dem mer kraftfull än andra processorer med liknande hastighet betyg.


Previous:nothing Next:specifikationer för ABIT LG-95z

Relaterade artiklar


 • Fördelarna med hem trygghetssystemen
 • hur mycket minne som finns i en 2GB sticka?
 • hur man skapar en återställningspartition
 • hur du ansluter en USB-skrivare till parallellporten
 • hur man fixar ett gångjärn på en HP laptop
 • hur man ställer in en simulator
 • HP Pavilion 5234 specifikationer
 • Hur får jag tillkomsten 5421 utanför viloläget?
 • hur du tar bort en fastnat tonerkassett
 • hur man ändrar de viktigaste lösenord på en iMac